Τα Διεθνή Μέσα για τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη

Με εκτενή δημοσιεύματα τα μεγαλύτερα Διεθνή Μέσα περιγράφουν τις σοκαριστικές καταγγελίες εναντίον του Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ πολλά ΜΜΕ κάνουν λόγο το ξέσπασμα ενός «ελληνικού #Metoo». 

NewsRoom 21/02/2021 | 19:15

Αίσθηση έχει προκαλέσει σε όλα τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης η είδηση ότι συνελήφθη στη χώρα μας ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης με τις βαριές κατηγορίες της παιδεραστίας και το κύκλωμα στο οποίο φέρεται να πρωταγωνιστούσε. Πολλά ΜΜΕ κάνουν λόγο το ξέσπασμα ενός «ελληνικού #Metoo». 

Μερικά από τα διεθνή μέσα που κάνουν λεπτομερή αναφορά στις κατηγορίες που τον βαραίνουν αλλά και την απόρριψή τους από μέρους του καλλιτέχνη, είναι το Γαλλικό πρακτορείο, το BBC, οι New York Times, το Reuters και το Euronews.  

Οι New York Times σε άρθρο με τίτλο «Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κρατείται μετά από ένταλμα σύλληψης για βιασμό», επισημαίνουν ότι είναι ο πιο γνωστός από πολλούς καλλιτέχνες που έχουν κατονομαστεί σε μια καταιγίδα καταγγελιών που συγκλονίζουν τον κόσμο της τέχνης στην Ελλάδα, και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι οι πιο σοβαρές.

Το Reuters σε δημοσίευμα με τίτλο «συνελήφθη διάσημος Έλληνας σκηνοθέτης για κατηγορίες βιασμού» επισημαίνει ότι το «MeToo» έφτασε στους καλλιτεχνικούς θεσμούς της χώρας.

Το France 24 και το Γαλλικό Πρακτορείο, σε θέμα με τίτλο «Ο πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας κατηγορείται για βιασμό» κάνουν εκτενή αναφορά στην πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. 

Το BBC σε θέμα με τίτλο «Ελληνικό #Metoo: Ο διακεκριμένος ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης κρατείται με κατηγορίες για βιασμό», αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το κίνημα #MeΤoo άρχισε από τον ελληνικό αθλητισμό με τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου.

Το EURONEWS σε δημοσίευμά του με τίτλο «Ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κατηγορείται για βιασμό» αναφέρεται στις πολιτικές διαστάσεις και στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης εναντίον της υπουργού Πολιτισμού.