Τα διεθνή μέσα για τα επεισόδια στις πορείες μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (φωτο)

Περισσότερες από 200 προσαγωγές και σκληρή αστυνομική καταστολή σημάδεψαν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Τα ξένα ΜΜΕ αναφέρονται…

riots

Περισσότερες από 200 προσαγωγές και σκληρή αστυνομική καταστολή σημάδεψαν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Τα ξένα ΜΜΕ αναφέρονται στις πορείες που είχαν προγραμματιστεί και κατέληξαν σε συγκρούσεις με εκτενή χρήση χημικών και νερού από τα σώματα ασφαλείας.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε το πρακτορείο Reuters αποτυπώνεται μέσα σε λίγα λεπτά η ατμόσφαιρα των χθεσινών επεισοδίων. Αναφορά στο περιστατικό έγινε και από άλλα μέσα ενημέρωσης

 

 

 

“Οι Έλληνες διαδηλωτές στην Αθήνα, συγκρούστηκαν με την αστυνομία στην εκδήλωση για την επέτειο Γρηγορόπουλο” σημειώνει το πρακτορείο κάτω από το βίντεο.

“Συγκρούσεις έλαβαν χώρα ανάμεσα σε ομάδες διαδηλωτών και σωμάτων ασφαλείας. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και εκτοξευτών νερού ενώ σε κάποιες οδούς οι διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ και πέτρες. ” γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

lemonde_0.jpg

 

“Διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδα κατέληξαν στη βία το Σάββατο το βράδυ, με αφορμή την επέτειο του μοιραίου πυροβολισμού εφήβου από αστυνομικό έξι χρόνια πριν στην Αθήνα. Χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπολου, ο οποίος ήταν 15 όταν σκοτώθηκε στο κέντρο της Αθήνας.” σημειώνει σήμερα η New York Times.

nytimes.jpg

 

Απίθανο βίντεο – Η Microsoft «ζωντάνεψε» την Μόνα Λίζα και την έκανε να «τραγουδήσει» ραπ

μονα

Απίθανο βίντεο – Η Microsoft «ζωντάνεψε» την Μόνα Λίζα και την έκανε να «τραγουδήσει» ραπ

Η Microsoft επέλεξε αυτόν τον ευφάνταστο τρόπο για να παρουσιάσει τις δυνατότητες του νέου εργαλείου…

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

κασσε παπανωτας

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

«Να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει το ίδιο για τον βουλευτή του από…