Newsroom

Newsroom

Τα αυστηρά μέτρα στο Χονγκ Κονγκ «έπιασαν» εγκαίρως 49 εισαγόμενα κρούσματα Covid-19

Τουλάχιστον 49 επιβάτες πτήσης από το Νέο Δελχί βρέθηκαν θετικοί στη διάρκεια της καραντίνας σε ξενοδοχείο

καραντινα

Τουλάχιστον 49 επιβάτες πτήσης από το Νέο Δελχί προς το Χονγκ Κονγκ βρέθηκαν θετικοί στην covid-19, σύμφωνα με τις αρχές του Χονγκ Κονγκ οι οποίες απαγόρευσαν τη Δευτέρα τις πτήσεις από την Ινδία, τις Φιλιππίνες και το Πακιστάν.

Οι ταξιδιώτες είχαν φτάσει στο Χονγκ Κονγκ στις 4 Απριλίου με πτήση της ινδικής εταιρείας Vistata.

Το Χονγκ Κονγκ καταγράφει από τον Ιανουάριο λιγότερα από 50 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως, γεγονός που καθιστά το περιστατικό ακόμη πιο σοβαρό.

Οι αρχές της πόλης αποφάσισαν χθες Δευτέρα να απαγορεύσουν για τις επόμενες 14 ημέρες τις πτήσεις από την Ινδία, το Πακιστάν και τις Φιλιππίνες, τρεις χώρες που θεωρούνται “ιδιαίτερα αυξημένου κινδύνου”, μετά και τον εντοπισμό για πρώτη φορά ενός εγχώριου κρούσματος παραλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Ινδία είναι αντιμέτωπη αυτή την περίοδο με τη ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας, ενώ χθες Δευτέρα καταγράφηκε ακόμη ένα ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊου και επιβλήθηκε εξαήμερο lockdown στους 20 εκατομμύρια κατοίκους του Νέου Δελχί.

Το αεροσκάφος της εταιρείας Vistara έχει χωρητικότητα 188 επιβατών, όμως οι αρχές του Χονγκ Κονγκ δεν διευκρίνισαν πόσοι επέβαιναν στην εν λόγω πτήση.

Όλοι οι ταξιδιώτες που φτάνουν στο Χονγκ Κονγκ παραμένουν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο για τρεις εβδομάδες. Στη διάρκεια της καραντίνας αυτής εντοπίστηκαν τα θετικά κρούσματα μεταξύ των επιβατών της πτήσης της Vistara. Προκειμένου κάποιος να ταξιδέψει στο Χονγκ Κονγκ πρέπει να έχει αρνητικό τεστ κορονοϊού το αργότερο 72 ώρες πριν την αναχώρησή του.

Το Χονγκ Κονγκ, μια από τις πλέον πυκνοκατοικημένες πόλεις παγκοσμίως, κατάφερε να περιορίσει μέχρι στιγμής την επιδημία του κορονοϊού λαμβάνοντας πολύ δραστικά μέτρα, επιβάλλοντας αυστηρή καραντίνα και κάνοντας υποχρεωτική τη χρήση μάσκας για το σύνολο του πληθυσμού.

Μεταξύ των σχεδόν 7,5 εκατομμυρίων κατοίκων του καταγράφηκαν λίγα περισσότερα από 11.070 κρούσματα και 209 θάνατοι από covid-19.

Μέχρι σήμερα σχεδόν το 10% των κατοίκων έχει λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου κατά της covid-19.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…