Newsroom

Newsroom

Τα αυθεντικά σχέδια του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ για τον Μικρό Πρίγκηπα (ΦΩΤΟ)

Αν και ο Antoine de Saint-Exupéry έγραψε μόνο ένα παιδικό βιβλίο κατά τη διάρκεια της ζωής του, πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα έργα όλων των εποχών, με μία διαχρονική φιλοσοφική αξία, η οποία ταιριάζει και στους ενήλικες.

5a1efea51dc524761a8b4655

Ο συγγραφέας δεν έγραψε το αριστούργημα του στο Παρίσι αλλά στη Νέα Υόρκη, μετά τη ναζιστική εισβολή στη Γαλλία. Το Απρίλιο του 1943 τοποθέτησε τα αυθεντικά σχέδια και τα χειρόγραφα του Μικρού Πρίγκηπα σε μία τσάντα και αναχώρησε για το Αλγέρι ως πιλότος της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας. Στις 13 Ιουλίου του 1944 έφυγε σε αποστολή και δεν επέστρεψε ποτέ. 

Ήταν 44 ετών όταν χάθηκε και ο Μικρός Πρίγκηπας δημοσιεύτηκε στη Γαλλία δύο χρόνια μετά τον θάνατο του. Η διαχρονική μαγεία του βιβλίου κρύβεται στο γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 260 γλώσσες και διαλέκτους και κάθε χρόνο διαβάζεται ακόμα από εκατομμύρια αναγνώστες.

Το 1968 η βιβλιοθήκη The Morgan στη Νέα Υόρκη απέκτησε τα πρωτότυπα χειρόγραφα του βιβλίου, όπως και τα σχέδια που εικονογράφησε ο ίδιος ο συγγραφέας για το βιβλίο που μάγεψε μικρούς και μεγάλους.