Τα αρρωστημένα καμαρίνια του Π. Φιλιππίδη

Εκμεταλλευόμενος τη σωματική του υπεροχή ο Φιλιππίδης προσπάθησε να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες του ορέξεις. Η περιγραφή σοκάρει.

1 47

«Τον έσπρωχνα με τα χέρια μου αλλά δεν είχα τη δύναμη να τον κερδίσω. […] ήταν βαρύς, σκληρόπετσος και ιδρωμένος. Έδινα μια άνιση μάχη, όμως δεν σταμάτησα […] στην προσπάθειά του να με γυρίσει μπόρεσα και ξέφυγα, σηκώνοντας το κολάν μου έτρεξα να ανοίξω την πόρτα […] ήταν κλειδωμένη χωρίς το κλειδί επάνω […] Άρχισα να ουρλιάζω μήπως με ακούσει κάποιος… Μου είπε ειρωνικά: “Μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο”. Τότε του φώναξα ξανά και ξανά πολλές φορές: Θέλω να φύγω! Ανοίξτε μου τώρα! Θέλω να φύγω!».

Είναι μόλις ένα μικρό απόσπασμα από τη συγκλονιστική επώνυμη μαρτυρία νεαρής ηθοποιού η οποία κατήγγειλε στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) απόπειρα βιασμού από τον γνωστό ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη το 2010. Η νεαρή ηθοποιός έχει ήδη καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες διερευνούν τον φάκελο που τους προσκόμισε ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του ΣΕΗ Πασχάλης Τσαρούχας με όλες τις καταγγελίες γυναικών ηθοποιών σε βάρος του Π. Φιλιππίδη.

Στην έγγραφη καταγγελία, το ανατριχιαστικό περιεχόμενο της οποίας αποκαλύπτει το Documento και την οποία κλήθηκε να επιβεβαιώσει και ενώπιον της Δικαιοσύνης, η νεαρή γυναίκα περιγράφει με λεπτομέρειες όσα φέρεται να υπέστη από τον Π. Φιλιππίδη και όχι μόνο τις τρομερές εκείνες στιγμές που βίωσε την πιο ακραία μορφή βίας στα χέρια του αλλά και στη συνέχεια. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, ο ηθοποιός συνέχισε να της ασκεί ψυχολογική βία, να την παρενοχλεί συστηματικά και να της κλείνει πόρτες στη δουλειά ακριβώς επειδή δεν ενέδωσε στις αρρωστημένες ορέξεις του, αντιστάθηκε και κατάφερε να ξεφύγει.

Το Documento είχε δημοσιοποιήσει ακόμη μία καταγγελία νεαρής ηθοποιού για απόπειρα βιασμού από τον Π. Φιλιππίδη, για την οποία έχουν ήδη ενημερωθεί το ΣΕΗ και οι εισαγγελικές αρχές.

Εψαχνε για δουλειά και την πήγε στο καμαρίνι του

Το καταγγελθέν εγκληματικό περιστατικό σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2010, άρα δεν είναι παραγεγραμμένο. Ήταν η περίοδος που η νεαρή ηθοποιός έψαχνε για δουλειά και ένας δικηγόρος μεσολάβησε στον Π. Φιλιππίδη. Έπειτα από λίγες μέρες ο ηθοποιός της τηλεφώνησε. Το βιογραφικό της του φάνηκε «πολύ αξιόλογο» και την κάλεσε να επισκεφτεί το θέατρο Μουσούρη προκειμένου να παρακολουθήσει την παράσταση «Μπακαλόγατος», στην οποία ο ίδιος πρωταγωνιστούσε την περίοδο εκείνη. Η νεαρή ηθοποιός επισκέφτηκε το θέατρο. Μετά το τέλος της παράστασης συναντήθηκε με τον Φιλιππίδη στο καμαρίνι του. Της είπε ότι έψαχνε αντικαταστάτρια ηθοποιού που συμμετείχε στην παράσταση. Η νεαρή, όπως ήταν αναμενόμενο, χάρηκε και συμφώνησε να παρακολουθήσει την παράσταση κάποιες φορές προκειμένου να τη μάθει.

Οσο περνούσε ο καιρός ο Φιλιππίδης γινόταν όλο και πιο… διαχυτικός απέναντί της. «Με έπιανε από τη μέση και από τους ώμους για να με κατευθύνει, να μου δείχνει πράγματα στη σκηνή, μου έκανε εσωτερικά αστειάκια. Μια μέρα μου είπε ότι μυρίζω πολύ ωραία…» περιγράφει στην καταγγελία της.

Στο διάλειμμα κάποιας παράστασης της είπε να πάει στο καμαρίνι του. Η ηθοποιός πήγε και περίμενε απέξω να ετοιμαστεί. Η ενδύτρια όμως του πρωταγωνιστή της είπε να περάσει. Ο Φιλιππίδης ήταν με το εσώρουχο. Η νεαρή ηθοποιός ντράπηκε, αλλά αυτός της είπε να περάσει.

«Ελα μέσα καλέ, ηθοποιοί είμαστε, τι ντρέπεσαι;» της είπε, με την ίδια να κάθεται στον καναπέ και να στρέφει το βλέμμα της αλλού.

«Μου έπιασε τον πισινό, με χάιδεψε»

Κάποια στιγμή η ηθοποιός δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Π. Φιλιππίδη. Της ζήτησε να βρεθούν στο θέατρο μεσημέρι πριν από την απογευματινή παράσταση προκειμένου να της δώσει ένα διορθωμένο σενάριο του ρόλου της. Η ηθοποιός πήγε και ο γνωστός κωμικός την οδήγησε κατευθείαν στο καμαρίνι του. Κάποια στιγμή της είπε να βγάλει το παλτό της και να πάει κοντά του. Τότε τα πράγματα άρχισαν να ξεφεύγουν.

Η περιγραφή της καταδεικνύει το εγκληματικό της συμπεριφοράς του καταγγελλόμενου ως θύτη: «Ήμουν παγωμένη, είχα αρχίσει να μην αισθάνομαι καλά αλλά ντρεπόμουν να φύγω. Μου έδειξε κάτι φωτογραφίες που βρίσκονταν πάνω στο

μπουντουάρ του και με το χέρι του μου έπιασε τον πισινό και με κάθισε στα πόδια του χαϊδεύοντάς με. Σηκώθηκα αμέσως και πήγα προς τον καναπέ προσποιούμενη ότι χτυπάει η δόνηση του κινητού μου. Εκανα ψέματα ότι μιλάω με τη μητέρα μου και ότι έπρεπε να φύγω ξαφνικά. Δεν πτοήθηκε καθόλου, σαν να μην είχε συμβεί αυτό το τηλεφώνημα» περιγράφει.

«Σε θέλω, θα σε γ…, δεν θα μου ξεφύγεις»

Ο Φιλιππίδης συνέχισε απτόητος. Σαν να μην είχε συμβεί τίποτε. Έκατσε δίπλα της στον καναπέ και συνέχισε.

«Απλωσε πάνω μου τα χέρια του και με στρίμωξε στη γωνία. Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα “σας παρακαλώ σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε” και μου έλεγε με παθιασμένη φωνή “είσαι πολύ όμορφη, τι μ… είσαι εσύ, σε θέλω, θα σε γ…, δεν θα μου ξεφύγεις, θα δεις, θα περάσουμε ωραία…”».

Το ότι η νεαρή ηθοποιός αρνιόταν με κάθε ικμάδα της ύπαρξής της δεν τον πτόησε,

«Παράλληλα μου έπιανε πάνω από τα ρούχα βίαια το στήθος, τους μηρούς μου και την περιοχή των γεννητικών μου οργάνων. Με πίεζε στα χέρια, με είχε εγκλωβίσει στη γωνία του καναπέ και ωστόσο είχε κατεβάσει το παντελόνι του και είχε βγάλει έξω τα γεννητικά του όργανα. Μου έλεγε ότι ήθελε να του γλείψω και να του χαϊδέψω το πέος του και εγώ φώναζα ότι θέλω να σταματήσει. Φώναζα!».

«Κατέβασε το κολάν και το εσώρουχό μου»

Εκμεταλλευόμενος τη σωματική του υπεροχή ο Φιλιππίδης προσπάθησε να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες του ορέξεις. Η περιγραφή σοκάρει.

«Ασκούσε δύναμη πάνω μου που δεν μπορούσε να αποκρούσω λόγω της σωματικής του υπεροχής. Όπως ήμουν εγκλωβισμένη από το βαρύ και μυώδες σώμα του, έκανε μια βίαιη κίνηση με τα γόνατά του καβαλώντας με και κρατώντας με εγκλωβισμένη και πάλι εκεί. Είχε γονατίσει πάνω στους μηρούς μου. Πονούσα. Προσπαθούσα να του συγκρατήσω τα χέρια, όμως με απότομες κινήσεις τα ελευθέρωσε και αμέσως έβγαλε το φανελάκι που φορούσε. Συνέχισε τραβώντας το κολάν μου για να με γδύσει και κατάφερε να το κατεβάσει μέχρι ένα σημείο μαζί με το εσώρουχό μου».

Η γυναίκα συνέχισε να αντιστέκεται. Η μάχη ήταν άνιση, όπως καταγγέλλει, εκείνος όμως συνέχισε να ασελγεί πάνω της.

«Τον έσπρωχνα με τα χέρια μου αλλά δεν είχα τη δύναμη να τον κερδίσω. Θυμάμαι ότι ήταν βαρύς, σκληρόπετσος και ιδρωμένος. Έδινα μια άνιση μάχη, όμως δεν σταμάτησα ούτε στιγμή να κουνιέμαι παλεύοντας να σωθώ ενώ εκείνος ασελγούσε με τη γλώσσα και τα χέρια του στον λαιμό, στο πρόσωπο και το κορμί μου και ετοιμαζόταν να προχωρήσει ανοίγοντας τα πόδια μου…».

«Κόλλησε το πέος του στο γυμνό κορμί μου, ούρλιαζα»

Με όση δύναμη είχε πάνω της η ηθοποιός προσπάθησε να αποτρέψει τον βιασμό της. Τον έσπρωξε με το πόδι της ουρλιάζοντας, ενώ ο Φιλιππίδης συνέχιζε.

«Βάζοντας όσο πιο μεγάλη δύναμη μπορούσα και παλεύοντας απελπισμένα βρήκα τρόπο να φέρω το πόδι μου σε τέτοια θέση και σπρώχνοντάς τον στο ύψος του στήθους του τον απώθησα! Γρήγορα σηκώθηκα από τον καναπέ και σκόνταψα σε κάτι που βρισκόταν εκεί, χτυπώντας σοβαρά το γόνατό μου. Εκείνος; Δεν εγκατέλειψε την προσπάθειά του. Τότε με έπιασε ξανά από πίσω, με έσφιξε με δύναμη ακινητοποιώντας με πάλι και κόλλησε το πέος του στο γυμνό κομμάτι του κορμιού μου. Εγώ ούρλιαζα και προσπαθούσα με σπαστικές κινήσεις να κουνιέμαι αφού δεν μπορούσα να ξεφύγω, για να τον δυσκολέψω να ολοκληρώσει αυτό που είχε στο μυαλό του και είχε αρχίσει να κάνει».

Η κοπέλα τελικά κατάφερε να ελευθερωθεί. Έτρεξε στην πόρτα αλλά ήταν κλειδωμένη, άρχισε να ουρλιάζει. Ο εφιάλτης δεν έδειχνε να τελειώνει.

«Στην προσπάθειά του να με γυρίσει μπόρεσα και ξέφυγα, σηκώνοντας το κολάν μου έτρεξα να ανοίξω την πόρτα. Αλλά ήταν κλειδωμένη χωρίς το κλειδί επάνω… Άρχισα να ουρλιάζω με δυνατό ααα μήπως με ακούσει κάποιος και μου είπε ειρωνικά: “Μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο”. Τότε του φώναξα ξανά και ξανά πολλές φορές: Θέλω να φύγω! Ανοίξτε μου τώρα! Θέλω να φύγω!».

«Θα σε καταστρέψω, θα με βρεις μπροστά σου»

Ο Φιλιππίδης κάθισε στο μπουντουάρ του. Η κοπέλα έπιασε το παλτό της και την τσάντα της και άρχισε να χτυπάει την πόρτα. Την πλησίασε. Με «αυστηρό και ταυτόχρονα απειλητικό ύφος» την απείλησε ότι θα την «καταστρέψει». «Αν βγεις από αυτή την πόρτα, δεν υπάρχει επιστροφή! Να ξέρεις ότι όσο εύκολα μπορώ να φτιάξω την καριέρα κάποιου τόσο πιο εύκολα μπορώ και να την γκρεμίσω! Θα σε καταστρέψω! Θα με βρεις μπροστά σου!».

Η ηθοποιός ήταν «τσακισμένη ψυχολογικά» με όλο αυτό που είχε βιώσει. «Ένιωσα τρόμο. Έκλαιγα, έτρεμα και επαναλάμβανα: “Θέλω να φύγω!”. Εφερε το κλειδί, ξεκλείδωσε την πόρτα του καμαρινιού και έφυγα. Η επόμενη πόρτα προς την ελευθερία μου ευτυχώς ήταν ανοικτή».

«Με έπαιρνε τηλέφωνο και αυνανιζόταν»

Η αρρωστημένη συμπεριφορά του δεν τελείωσε εκεί. Συνέχισε να της στέλνει μηνύματα, να την παρενοχλεί. «Με έπαιρνε συνέχεια από απόκρυψη ή από διαφορετικά νούμερα και μου έλεγε βρομόλογα, μου έλεγε τι ήθελε να του λέω και εκείνος παράλληλα αυνανιζόταν, όπως μου έλεγε. Μου έλεγε: “Μην τολμήσεις να το κλείσεις, ξέρω πού μένεις, θα με βρεις μπροστά σου, θα κάνεις ό,τι σου λέω”. Μου μίλαγε χυδαία και βρόμικα! Ζήταγε να βρεθούμε και του έλεγα ξανά και ξανά ότι αυτό αποκλείεται και τον ικέτευα να μη με ξαναπάρει.

Πάθαινα κρίσεις πανικού και με πονούσε συνέχεια η κοιλιά μου. Φοβόμουν να βγω έξω μόνη μου… Έτρεμα κάθε φορά που χτυπούσε το κινητό μου ότι θα είναι πάλι αυτός και θα πρέπει να το σηκώσω. Λόγω των απειλών του ένιωθα ότι δεν είχα άλλη επιλογή. Ήμουν σε πανικό».

«Τον βρήκα μπροστά μου, με χτύπησε ύπουλα»

Εναν χρόνο μετά η νεαρή ηθοποιός συμμετείχε με επιτυχία, όπως αναφέρει στην καταγγελία, σε κάστινγκ για πασίγνωστη τηλεοπτική σειρά μεγάλου καναλιού. Ενώ όλα πήγαιναν καλά και της είχαν υποσχεθεί ότι θα πάρει τον ρόλο, τελικά η συνεργασία δεν προχώρησε. Το ίδιο συνέβη λίγους μήνες μετά και με άλλη σειρά του συγκεκριμένου καναλιού. Λίγα 24ωρα μετά και το δεύτερο «ναυάγιο» επικείμενης συνεργασίας ο Φιλιππίδης της τηλεφώνησε πάλι. Η κοπέλα το σήκωσε χωρίς να γνωρίζει ποιος είναι. «Μπήκε κατευθείαν στο ψητό λέγοντάς μου: “Μπορούν τα πράγματα να αλλάξουν εάν το αποφασίσεις, είδες ότι παρακολουθώ τι κάνεις και ο λόγος μου μετράει”».

Δεν στάθηκε όμως μόνο σε αυτό. «Μου έστειλε σχεδόν αμέσως ένα πρόστυχο μήνυμα, στο οποίο έγραφε ξανά ότι θέλει να του γλείψω το πέος και το πώς με φαντάζεται όταν αυνανίζεται».

Η κοπέλα αποδίδει την απόρριψη της συμμετοχής στα δύο σίριαλ του καναλιού στη σχέση του Φιλιππίδη με έναν εκ τους τότε μετόχους του καναλιού. «Ήταν γνωστό σε όλους του χώρου ότι λόγω στενής συνεργασίας και φιλίας πολλών ετών με γνωστό τότε μέτοχο του καναλιού ασκούσε πράγματι μεγάλη επιρροή στο κανάλι και στην επιλογή των συνεργατών του» επισημαίνει στην καταγγελία της.

«Του έλεγα “σας παρακαλώ σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε” και μου έλεγε με παθιασμένη φωνή “είσαι πολύ όμορφη, τι μ… είσαι εσύ, σε θέλω, θα σε γ…, δεν θα μου ξεφύγεις, θα δεις, θα περάσουμε ωραία…”»

Πηγή: Documento 

Τροχαίο ατύχημα βυτιοφόρου στην Αθηνών-Κορίνθου: Η ΕΛ.ΑΣ αναζητά μια μηχανή και ένα Ι.Χ

γεφυρα κατεδαφιση

Τροχαίο ατύχημα βυτιοφόρου στην Αθηνών-Κορίνθου: Η ΕΛ.ΑΣ αναζητά μια μηχανή και ένα Ι.Χ

Η ΕΛΑΣ αναζητά πληροφορίες σχετικά το τροχαίο με το βυτιοφόρο που ανετράπη και πήρε φωτιά…

Σταρόβας μετά την περιπέτεια της υγείας του: Θέλω να ευχαριστήσω τόσους, που θα μιλάω δυο μέρες! (video)

Screenshot 2024 06 16 230533

Σταρόβας μετά την περιπέτεια της υγείας του: Θέλω να ευχαριστήσω τόσους, που θα μιλάω δυο μέρες! (video)

Ο γνωστός καλλιτέχνης είχε νοσηλευτεί για δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο, έχοντας υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και…

Γεραπετρίτης προς Μοχάμεντ Μουσταφά: Άμεση ανάγκη για επίτευξη εκεχειρίας και απελευθέρωση ομήρων

Screenshot 2024 06 16 202629

Γεραπετρίτης προς Μοχάμεντ Μουσταφά: Άμεση ανάγκη για επίτευξη εκεχειρίας και απελευθέρωση ομήρων

Την ανάγκη για άμεση εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, εξέφρασε ο Έλληνας Υπουργός…

Euro 2024: Τα μέτρα της αστυνομίας πήγαν περίπατο – Πολύ ξύλο πριν το Αγγλία-Σερβία (video)

GQNDqpiWoAEbtmJ

Euro 2024: Τα μέτρα της αστυνομίας πήγαν περίπατο – Πολύ ξύλο πριν το Αγγλία-Σερβία (video)

Παρά τα αυστηρά μέτρα ασφάλειας, οι χούλιγκανς των δύο χωρών δημιούργησαν χάος στο Γκεζελκίρχεν, με…