Προπέτασμα καπνού η αγωγή Κ. Γείτονα σε Μ. Χριστοφοράκο για τα «μαύρα ταμεία» του ΠΑΣΟΚ (;)

Τα απόνερα του σκανδάλου της Siemens καλά κρατούν και ταράζουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Προπέτασμα καπνού φαίνεται πως ήταν τελικά η αγωγή που κατέθεσε ο πρώην υπουργός και στενός σύμβουλος της Φώφης Γεννηματά, Κώστας Γείτονας, κατά του άλλοτε κραταιού άνδρα της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκου, για τα όσα ο τελευταίος είχε πει στις γερμανικές αρχές, περιγράφοντάς τον ως τον άνθρωπο του ΠΑΣΟΚ που λάμβανε τα χρήματα των "μαύρων ταμείων".

siemens

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του, το news247.gr, ο πρώην υπουργός, Κώστας Γείτονας, στην αγωγή-αποζημίωση 300.00 ευρώ– που έχει καταθέσει κατά του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκου, ζητά μόνο να αποκατασταθεί το όνομά του, χωρίς να λάβει τα χρήματα- αν και εφόσον εκδικαστεί η υπόθεση -για ηθική βλάβη.

Όπως αναφέρει στο δικόγραφο,  ο Κώστας Γείτονας έχει  χαρακτηρίσει «Δολοπλοκίες» τους ισχυρισμούς του Μιχάλη Χριστοφοράκου,ότι χρηματοδότησε το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2000-2004 που ο πρώτος ήταν υπεύθυνος οικονομικών του κόμματος.

Από την μεριά του ο  Μιχ. Χριστοφοράκος είχε υποστηρίξει πως στα τέλη του 2003 ο Κώστας Γείτονας ήταν ο ταμίας του ΠΑΣΟΚ (σ.σ. για τη ΝΔ είχε οριστεί ο εκλιπών Γιάννης Βαρθολομαίος), που θα ασκούσε επιρροή σε δημοσίους υπαλλήλους για να αποφασίζουν υπέρ της Siemens, ενώ εκείνη ως αντάλλαγμα θα εφοδίαζε οικονομικά το κόμμα. 

Ο  κ. Γείτονας ισχυρίζεται  όχι μόνο δεν είχε συναλλαγές με τον Μ. Χριστοφοράκο, αλλά τον είχε δει στη ζωή του όλες κι όλες 1-2 φορές. Το οξύμωρο είναι ότι ο πρώην υπουργός όταν είχε καταθέσει στην εξεταστική της Βουλής τον Μάϊο του 2010 που ερευνούσε την υπόθεση Siemens,  είχε πει ότι είχε επαφή με τον Χριστοφοράκο, για θέματα μόνο του απορρήτου επικοινωνιών, ενώ δεν είχαν μιλήσει ποτέ για το C4i.

Για την υπόθεση μάλιστα, σε αποκαλυπτικό δημοσίευμα  του documento, ο κ. Γείτονας εμπλέκεται και στην υπόθεση των C4i., μετά από την κατάθεση -μαρτυρία, του Ράινχαρντ Ζίκατσεκ,  που ήταν υπεύθυνος για τους χρηματισμούς από το 2001 έως τον Νοέμβριο του 2004.

Τους ισχυρισμούς Χριστοφοράκου, έχει  επιβεβαιώσει και η πρώην γραμματέως του Κατερίνα Τσάκαλου, στην κατάθεση της για το σκάνδαλο, και όπως είχε αναφέρει ο manager της Siemens είχε «ιδιαίτερες σχέσεις είχε με την οικογένεια Μητσοτάκη, το Λιάπη, ενώ από το χώρο του  ΠΑΣΟΚ τον Τσοχατζόπουλο, το Γείτονα, το Μαντέλη” καταλήγοντας: “Μπορω να το πω πιο εύκολα το αντίθετο, με ποιους δεν είχε σχέσεις…».

Στα αξιοσημείωτα, για την Τσακάλου ο Γείτονας δεν κατέβαλε αγωγή για ηθική βλάβη.

Μεταξύ των αποσπασμάτων που αναφέρονται και τα οποία ο ενάγων χαρακτηρίζει “κακόβουλα και γενικόλογα”. είναι τα εξής:

– “Τηλεφωνήματα δεχόμουν από τα δύο κεντρικά γραφεία των κομμάτων, ονομαστικά από τον κ. Κώστα Γείτονα του ΠΑΣΟΚ και το Γιάννη Βαρθολομαίο, τον υπεύθυνο για τα οικονομικά της Νέας Δημοκρατίας. Αποδείξεις φυσικά δεν υπήρχαν. Μου ήταν σαφές ότι αυτοί οι υπεύθυνοι για τα οικονομικά δεν κρατούσαν τα χρήματα για αυτούς, αλλά -έτσι πίστευα- τα παρέδιδαν στο κόμμα…”

– “Στον Γείτονα είπα χωρίς περιστροφές ότι η Siemems θα δίνει πάντα χρήματα στα κόμματα, για να στηρίξει το σταθερό δικομματικό σύστημα… θα μπορούσα όμως να φανταστώ ότι η Siemens θα μπορούσε να κάνει μια επιπλέον χορηγία στο κόμμα, χτίζοντας στο 2% αν το κόμμα φρόντιζε να παραληφθεί το έργο ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων έγκαιρα. Η χορηγία μας θα ήταν μια προκαταβολή….”

– “Ο Γείτονας μου είπε με γλώσσα που στρογγύλευε τα πράγματα, αλλά με σαφήνεια όπως αντελήφθην, ότι θα έκανε ό,τι μπορούσε. Θα έκανε τις ανάλογες κουβέντες και θα φρόντιζε γι’ αυτό”.

Αν και ο βασικός κατηγορούμενος για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens έχει εδώ και χρόνια φυγαδευτεί στο εξωτερικό, δεν ισχύει το ίδιο για τον Κώστα Γείτονα. Παρ’ όλα αυτά, ο πρώην πολιτικός άνδρας δεν προχωρά στη συζήτηση της αγωγής που σέρνεται τόσα χρόνια στα αστικά δικαστήρια.

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…