Newsroom

Newsroom

Τα άλλα ενεργά μέτωπα όπου επιχειρεί η Πυροσβεστική

Σε εξέλιξη είναι αυτή τη στιγμή επιχείρηση της Πυροσβεστικής σε διάφορα μέτωπα ανά την Ελλάδα, με δεκάδες πυροσβέστες, διασώστες και εθελοντές να δίνουν την μάχη με τις φλόγες.

Ένα 24ωρο συμπληρώνουν αυτή την ώρα στη μάχη του με τις πυρκαγιές στην Αττική ο κρατικός μηχανισμός, αλλά και οι εθελοντές που έδωσαν τη δική τους μάχη με τις φλόγες.

Πυροσβέστες, αστυνομικοί, μέλη του ΕΚΑΒ, το προσωπικό νοσοκομείων των νομών Αττικής και Κορινθίας, υπάλληλοι των συναρμόδιων Υπουργείων, των Δήμων και της Περιφέρειας -όλοι, άνδρες και γυναίκες, ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες αλλά και με τις συνέπειες που αυτές άφησαν άφηναν πίσω τους.

Δεκαπέντε ταυτόχρονες εστίες σε τρία διαφορετικά μέτωπα στη δυτική, ανατολική και βορειο-ανατολική Αττική, με δυτικούς ανέμους που τοπικά έφθαναν τα έντεκα Μποφόρ συνέθεταν ένα ιδιαίτερο σύνθετο όσο και δύσκολο τοπίο για τον κρατικό μηχανισμό, που υποχρεώθηκε εκ των πραγμάτων να διασπάσει τις δυνάμεις του.

Αυτή τη στιγμή, εκτός της μεγάλης πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική που στοίχησε τη ζωή σε περισσότερους από 50 ανθρώπους, ενεργά είναι και τα εξής μέτωπα: 

Τρία πύρινα μέτωπα στην Κορινθία

Στο Σουσάκι Αγίων Θεοδώρων, όπου μάλιστα η φωτιά έκαψε σπίτια και έφτασε μέχρι και έξω από τα διυλιστήρια, επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 20 άτομα πεζοπόρο. Επίσης χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά στα Ίσθμια Λουτρακίου που επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα.Στο Ζεμενό Κιάτου, υπάρχει ενεργό μέτωπο σε χαράδρα και επιχειρούν στην κατάσβεση 100 πυροσβέστες με 45 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο, 1 Α/Φ και 1 Ε/Π.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Σουφλί

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση γύρω στις 6μμ, στην περιοχή Λευκίμη του Δήμου Σουφλίου έχει πλέον οριοθετηθεί. Η επιχείρηση πραγματοποιείται με 50 πυροσβέστες, 16 οχήματα και 60 άτομα πεζοπόρο.

Δύο πυρκαγιές αργά το βράδυ και τα ξημερώματα στη Φθιώτιδα

Δύο πυρκαγιές ξέσπασαν αργά το βράδυ και τα ξημερώματα στη Φθιώτιδα, η πρώτη στην Λάρυμνα στις 11μμ όπου επ

ιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρο, καθώς και 1 Ε/Π και η δεύτερη στο Χλωμό, στις 2:30μμ όπου επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα, δίχως να κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Η κατάσβεση συνεχίζεται.

Σε ύφεση η φωτιά στο Πανόραμα Καλάμου

Σε ύφεση βρίσκεται αυτή την ώρα η πυρκαγιά στο Πανόραμα Καλάμου, γύρω στις 7μμ σε αγροτοδασική έκταση. Ενισχυμένες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, όπου λαμβάνουν μέρος 38 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 19 εθελοντές και 8 μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δύο φωτιές στα Χανιά – σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση, κοντά στον οικισμό Μετόχι, στα Χανιά Κρήτης. Στην κατάσβεση επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 27 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρο. Στην πυρκαγιά που ξέσπασε στον Πλατανιά Χανιών στις 7:30μμ, επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμει από αέρος 1 Ε/Π.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…