Τα Άγραφα λύνουν το δημογραφικό πρόβλημα – Δίνουν 3.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο

O Δήμος Αγράφων στην Ευρυτανία προσπαθεί να καταπολεμήσει την υπογεννητικότητα στη περιοχή

χέρι νεογέννητου μωρού κοντά διπλώματα φωτογραφία υψηλής ποιότητας 227043788

Ο Δήμος Αγράφων ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει σε κάθε νεογέννητο παιδί που θα γεννηθεί εντός των ορίων του 3.000 ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, στο πλαίσιο της προσπάθειας να καταπολεμηθεί η υπογεννητικότητα που μαστίζει τη χώρας προχωρά στην οικονομική ενίσχυση των οικογενειών που θα επιλέξουν να γεννηθούν τα παιδιά τους στα Άγραφα.

Η εν λόγω πρωτοβουλία είχε ξεκινήσει με την προσφορά 1.500 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην περιοχή αλλά με απόφαση του δημάρχου από τις αρχές του 2024 η παροχή διπλασιάζεται και έτσι κάθε νεογέννητο θα λάβει 3.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, μίλησε για την κίνηση αυτή, σημειώνοντας πως χρηματοδοτεί και την εξωσωματική γονιμοποίηση για τα παιδιά που θα γεννηθούν στο Δήμο.

«Αυτή η πρωτοβουλία δείχνει τη δέσμευση του Δήμου προς την προώθηση της οικογενειακής ζωής και την ενίσχυση της τοπικής κοινότητας», είπε χαρακτηριστικά.

«Καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν είχε πολιτική συγκράτησης του πληθυσμού στις ορεινές και νησιωτικές περιοχές. Έχουμε πάρει καποια μέτρα, κάνουμε προτάσεις, που έχουν κινήσει το ενδιαφέρον και του Σοσιαλιστικού κόμματος στην Ευρώπη αλλά και της Ευρωπαίας επιτρόπου», ανέφερε ο κ. Καρδαμπίκης.

«Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, με τις λίγες δυνάμεις που έχουμε», σημείωσε, εξηγώντας, «Εμείς σε όλα τα ζευγάρια που τεκνοποιούν και μένουν στο Δήμο, δίνουμε 1500 ευρώ, ενώ έχουμε δεσμευτεί ότι από τις αρχές του 2024 τα χρήματα θα γίνουν 3.000. Έχουμε ζητήσει βοήθεια φίλων των Αγράφων να ενισχύσουν με κάποιο τρόπο τις νέες μανάδες στα Άγραφα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουμε όποιο παιδί γεννιέται στα Άγραφα, γεννιέται δωρεάν».

 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…