Τα "αγκάθια" της συνόδου της G20

Τελευταία ημέρα, σήμερα Σάββατο 8 Ιουλίου, για τη Σύνοδο της G20 και οι ηγέτες προσπαθούν να γεφυρώσουν τα κενά με τις ΗΠΑ σε θέματα που αφορούν στο εμπόριο και στην κλιματική αλλαγή.

NewsRoom 08/07/2017 | 10:58

Οι ηγέτες των πιο ισχυρών οικονομιών του κόσμου συμφώνησαν χθες στο Αμβούργο σε μια κοινή ανακοίνωση 21 σημείων με την οποία καταγγέλλουν τη «μάστιγα» της τρομοκρατίας. Στην σημερινή τελευταία ημέρα της συνόδου της G20, oι ηγέτες θα προσπαθήσουν να υπάρχει σύγκλιση απόψεων σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή και το εμπόριο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος που ηγείται της σύσκεψης, δήλωσε πως πρόκειται για πολύ δύσκολες συνομιλίες, κυρίως από την μεριά των ΗΠΑ καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος, εμμένει στην απόφαση του να αποχωρήσει από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. Όπως άφησε να εννοηθεί η Γερμανίδα καγκελάριος , Ντόναλντ Τραμπ είναι και αυτός που φέρνει αντιρρήσεις σχετικά με το ελεύθερο εμπόριο, αν και επιμένει πως δεν αντιδρά επί της αρχής αλλά αυτό που επιθυμεί είναι κάθε συμφωνία να μεριμνά για την προστασία της αμερικανικής βιομηχανίας.

Η Μέρκελ ωστόσο είδε θετικά την συνάντηση του Ρώσου προέδρου με τον Αμερικανό ομόλογό του και η συμφωνία που πέτυχαν για εκεχειρία στη νοτιοδυτική Συρία, αρχής γενομένης από την Κυριακή.