Τα "α και ου" της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στον Μητσοτάκη

«Ανταρτοπόλεμο» ενάντια στον αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη φαίνεται πως κήρυξαν οι φοιτητικές οργανώσεις του κόμματος με αφορμή τις φοιτητικές εκλογές. Η ΔΑΠ σήκωσε «μπαϊράκι» και με ανακοίνωσή της προσπαθεί να… χαλάσει τα επινίκια της ΝΔ στις φοιτητικές εκλογές.

NewsRoom 18/05/2016 | 15:27

Συγκεκριμένα, μετά την απόφαση του επικεφαλής της ΝΔ να διαλύσει την ΟΝΝΕΔ και αν την επανασυστήσει κατόπιν του φιάσκου των εκλογών της στο συνέδριο της Θεσσαλονίκης και των όσων ακολούθησαν (σ.σ παραίτηση Παπαμιμίκου και του τότε προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Σάκη Ιωαννίδη), οργανώσεις της ΔΑΠ από 87 σχολές σε όλη την Ελλάδα εξέδωσαν ανακοίνωση που «χτυπά» τον αρχηγό της γαλάζιας παράταξης.

«Η ΟΝΝΕΔ υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει» είναι ο τίτλος ανακοίνωσης και σύμφωνα με την οποία γνωστοποιούν πως θα καταγραφούν στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών ως ΔΑΠ, αλλά ως ΟΝΝΕΔ.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι:

«Για εμάς, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ ποτέ δεν ήταν λέξεις που απλώς τυπώθηκαν σε μια αφίσα. Δεν ήταν, δεν είναι, ούτε πρόκειται να γίνουν γράμματα που απλώς γράφτηκαν στο χαρτί. Για όλους εμάς η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ είναι και θα συμβολίζουν πάντα τη δύναμη και την πρωτοπορία που δίνει ελπίδα ότι τα όνειρά μας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Για όλους εμάς η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ είναι πέρα και πάνω από καταστάσεις, συμφέροντα και πρόσωπα. Η ΟΝΝΕΔ ούτε κλείνει, ούτε διαγράφεται. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ συνεχίζουν πάντα πρώτες, πάντα μπροστά». Σε μία σαφή αναφορά για τις αποφάσεις του προέδρου της ΝΔ, επισημαίνουν πως «κανένας δεν μπορεί ούτε να καταργήσει ούτε να διαγράψει την ιστορία, το παρόν και το μέλλον της ΟΝΝΕΔ. Για αυτό και σήμερα, προχωράμε σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε μια πολιτική κίνηση ουσίας και συμβολισμού. Η επιλογή μας είναι να μην καταγραφούμε στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Η επιλογή μας είναι να καταγραφούμε στα πανελλαδικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα ως ΟΝΝΕΔ. Στέλνουμε το μήνυμα ότι η ΟΝΝΕΔ δεν ανήκει σε κανέναν. Υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει».

Επισημαίνεται πως το θέμα της ΟΝΝΕΔ είχε εξελιχθεί σε μείζον εσωκομματικό πρόβλημα της γαλάζιας παράταξης.

Το κείμενο υπογράφουν οι σύλλογοι φοιτητών των εξής τμημάτων:

Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Αγρίνιο Αρχιτεκτονική ΑΠΘ ΣΤΕΦ Πειραιά Ιστορικό Αρχαιολογικό ΑΠΘ Οδοντιατρική Αθηνών Γεωπονία ΑΠΘ ΒΣΑΣ ΠΑΜΑΚ ΣΔΟ ΤΕΙ Αθήνας ΣΤΕΓ Φλώρινας ΤΕΦΑΑ Αθηνών Διοίκηση Επιχειρήσεων και Αγροτικών Πόρων Αγρίνιο ΟΔΕ ΠΑΜΑΚ Αγγλικό ΑΠΘ ΣΤΕΓ Καλαμάτας Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών ΑΠΘ Δασολογία Ορεστιάδας Βιολογικό ΑΠΘ Οικονομικών Επιστημών ΠΑΜΑΚ Γαλλικό ΑΠΘ Γερμανικό ΑΠΘ ΣΔΟ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας Γεωλογικό ΑΠΘ ΔΕΣ ΠΑΜΑΚ Δασολογία ΑΠΘ Νηπιαγωγών Φλώρινας Ηλεκτρολόγων ΑΠΘ ΕΚΠ ΠΑΜΑΚ ΣΔΟ Λάρισας Θεολογίας ΑΠΘ ΣΕΥΠ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ΣΤΕΓ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ΜΕΤ ΠΑΜΑΚ Ιατρικής ΑΠΘ ΛΧ ΠΑΜΑΚ Ιταλικό ΑΠΘ ΕΠ ΠΑΜΑΚ ΣΤΕΓ Άρτας Κτηνιατρική ΑΠΘ Οικονομικών Επιστημών Κομοτηνή ΣΔΟ Κοζάνης Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης ΑΠΘ ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας ΣΤΕΦ Κοζάνης ΣΕΥΠ Λαμίας Νομική ΑΠΘ Διαχείριση Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών Αγρίνιο Οδοντιατρική ΑΠΘ ΣΤΕΦ Λαμίας Οικονομικό ΑΠΘ Πληροφορική ΑΠΘ Μαθηματικό ΑΠΘ Μοριακή Βιολογία Έβρου Θεατρικών Σπουδών Ναύπλιο ΣΤΕΤΡΟΔ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Ποιμαντική Θεολογία ΑΠΘ ΣΤΕΦ Χαλκίδας Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ ΣΕΥΠ Λάρισας Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ ΠΤΔΕ ΑΠΘ ΣΔΟ Καλαμάτας ΤΕΠΑΕ ΑΠΘ ΣΤΕΦ Λάρισας ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ Φαρμακευτική ΑΠΘ ΣΤΕΓ Λάρισας Φιλολογικό ΑΠΘ ΦΠ ΑΠΘ ΣΤΕΓ Κοζάνης Φυσικό ΑΠΘ Ιατρική Έβρου Χημικό ΑΠΘ Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ Νηπιαγωγών Έβρου Ψυχολογία ΑΠΘ ΣΤΕΦ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.