Newsroom

Newsroom

Τα 18 χρόνια ζωής της Google σ’ ένα βίντεο 2 λεπτών

Πώς και πότε ξεκίνησε η Google; Πόσα χρόνια πέρασαν από το πρώτο «γκουγκλάρισμα»; Ποιες υπηρεσίες της την μετέτρεψαν σε διαδικτυακό κολοσσό;

5713bb9c1dc5244b518b4703

Η Google φέτος το Σεπτέμβριο, θα κλείσει τα 19 χρόνια απρόσκοπτης λειτουργίας της. Από μια εταιρία με γραφεία σε γκαράζ, κατάφερε να αναδειχτεί σε μια παγκόσμια «ιντερνετική» και όχι μόνο δύναμη.

Το 1997, οι δημιουργοί της δημοφιλέστερης μηχανής αναζήτησης στο διαδίκτυο, larry Page και Sergey Brin καταχώρισαν ως το Google.com ως domain.

Το όνομα –ένα λογοπαίγνιο με τη λέξη “googol”, η οποία είναι ένας μαθηματικός όρος για τον αριθμό που ξεκινάει με το ψηφίο 1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά– εκφράζει το στόχο του Larry και του Sergey να οργανώσουν έναν φαινομενικά απεριόριστο όγκο πληροφοριών στον ιστό.

1998

Ο Larry ξεκινάει ένα μηνιαίο “Ενημερωτικό δελτίο φίλων Google”, για να ενημερώνει όσους ενδιαφέρονται σχετικά με τα νέα της εταιρείας.

Ο συνιδρυτής της Sun, Andy Bechtolsheim, δίνει μια επιταγή 100.000 δολαρίων σε ένα νομικό πρόσωπο που δεν υπάρχει ακόμα, μια εταιρεία που ονομάζεται Google Inc.

Προτού φύγουν για το φεστιβάλ Burning Man στην έρημο της Νεβάδα, ο Larry και ο Sergey ενσωματώνουν το εμβληματικό σήμα του φεστιβάλ στο λογότυπο, για να ενημερώσουν για το πού θα βρίσκονται οι υπεύθυνοι στην Google για μερικές ημέρες. Αυτό ήταν το πρώτο μας doodle.

Στις 4 Σεπτεμβρίου η Google ιδρύεται στην Καλιφόρνια. Ο Larry και ο Sergey ανοίγουν έναν τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα της νέας εταιρείας και καταθέτουν την επιταγή του Andy Bechtolsheim.

Η Google εγκαθίσταται στο γκαράζ της Susan Wojcicki, στη διεύθυνση Santa Margarita Ave., στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνιας.

Ο Larry και ο Sergey προσλαμβάνουν τον πρώτο τους υπάλληλο. Ο Craig Silverstein είναι επίσης τελειόφοιτος του τμήματος πληροφορικής στο Στάνφορντ και εργάζεται στην Google για περισσότερα από 10 χρόνια, προτού αποφασίσει να συνεχίσει στον νέο εκπαιδευτικό οργανισμό Khan Academy.

Το “PC Magazine” αναφέρει ότι το Google “διαθέτει μια ανεξήγητη ικανότητα να εμφανίζει εξαιρετικά συναφή αποτελέσματα” και μας αναγνωρίζει ως την καλύτερη μηχανή αναζήτησης, στους 100 κορυφαίους ιστότοπους για το 1998.

Δείτε τη συνέχεια και όλες τις αλλαγές της Google στο παρακάτω βίντεο: