Newsroom

Newsroom

SZ: "Συμφωνία με ΔΝΤ στις 22 Μαΐου"

Στις Βρυξέλλες υπάρχει η έντονο το συναίσθημα της αισιοδοξίας, ότι στο προσεχές Eurogroup θα επιτευχθεί συμφωνία για συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

590d92931dc52420718b45fb

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung επιδιώκεται μια επί της αρχής συμφωνία με το ΔΝΤ ενώ «στις Βρυξέλλες υπάρχει η πεποίθηση ότι αυτή θα επιτευχθεί». Μάλιστα, όπως σχολιάζει ο γερμανός ανταποκριτής, «τόσο πολλή αισιοδοξία σπάνια υπήρξε. Αν συμπεριληφθεί και το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων που απομένουν, τότε ανοίξει ο δρόμος για επίτευξη συνολικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών έως το Eurogroup της 22ας Μαΐου, τονίζει η Suddeutsche Zeitung.

Τα ”αγκάθια”  προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τα επόμενα βήματα , σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση καλείται να εκπληρώσει 140 προαπαιτούμενες δράσεις, οι 60 εκ των οποίων είναι νόμοι που πρέπει να περάσουν από τη Βουλή.

Η δεύτερη προϋπόθεση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ είναι η εκπόνηση και παρουσίαση μιας στρατηγικής για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, η οποία, «θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή -εφόσον χρειαστεί- μετά το τέλος του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος το καλοκαίρι του 2018».

Αν όλα αυτά γίνουν τότε, θα υπάρξει συμφωνία, καθώς και οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θέλουν να υπάρξει σύγκληση και θα κάνουν τα πάντα προκειμένου αυτή τη φορά η κατάσταση να μην φτάσει στο απροχώρητο.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…