Newsroom

Newsroom

Συστράτευση Ηλ. Τζανετουλάκου με Θ. Δρίτσα στον Πειραιά

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στους συνδυασμούς του δήμου Πειραιά, μετά την υποψηφιότητα Μώραλη-Μαρινάκη, καθώς η αυτοδιοικητική κίνηση “Πειραιάς 2014+” (Π14+), με επικεφαλής…

dritsas 8

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στους συνδυασμούς του δήμου Πειραιά, μετά την υποψηφιότητα Μώραλη-Μαρινάκη, καθώς η αυτοδιοικητική κίνηση “Πειραιάς 2014+” (Π14+), με επικεφαλής τον Ηλία Τζανετουλάκο, η οποία είχε τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ, αποφάσισε να συστρατευτεί με το «Λιμάνι της Αγωνίας» και τον υποψήφιο δήμαρχο Θοδωρή Δρίτσα, “για να μην περάσει ο Πειραιάς στα χέρια των επιχειρηματικών συμφερόντων”.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωσητης κίνησης “Πειραιάς 2014+”, “λαμβάνοντας υπόψη τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στο αυτοδιοικητικό τοπίο του Πειραιά με την υποψηφιότητα Μώραλη-Μαρινάκη και ορατούς τους κινδύνους “Μπερλουσκονοποίησης” της πολιτικής ζωής, αποφάσισε να συστρατευθεί με το Πειραϊκό Δημοτικό Δίκτυο «Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η Πόλη μας» και να πάρει μέρος στο ψηφοδέλτιο με υποψήφιο Δήμαρχο το Θοδωρή Δρίτσα προκειμένου να συμβάλει, αλλά και να καταστήσει σαφές ότι πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ο Πειραιάς να περάσει στα χέρια των επιχειρηματικών συμφερόντων”.

Ωστόσο, κάνει λόγο για αυτοδιοικητική συνεργασία και για συμπόρευση με διακριτούς ρόλους, αναφέροντας πως “με το «Λιμάνι της Αγωνίας» μας χωρίζουν πολλά. Μας ενώνει ωστόσο η αγάπη μας να αγωνιστούμε για έναν Πειραιά σύγχρονο και κοινωνικά δίκαιο”.

Να σημειωθεί ότι η εκτελεστική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, με ανακοίνωσή της, σημείωνε ότι δεν υποστηρίζει κανένα από τα ήδη κατατεθειμένα ψηφοδέλτια, “επειδή δεν καλύπτουν τα απαραίτητα αυτοδιοικητικά και πολιτικά κριτήρια”, ωστόσο καλούσε τα μέλη της οργάνωσης του κόμματος στον Πειραιά να λειτουργήσουν “με βάση τις αξίες και τις αρχές της Δημοκρατικής Αριστεράς για την τοπική αυτοδιοίκηση”.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση, ο κ. Δρίτσας δήλωσε: “Η συστράτευση όλων των πειραιωτών για να γυρίσει σελίδα ο Δήμος Πειραιά και να ανακόψουμε την προσπάθεια των φθαρμένων καθεστώτων και επιχειρηματικών συμφερόντων να συνεχίσουν να ελέγχουν την πόλη μας, αποκτά όλο και μεγαλύτερη δυναμική.
Η απόφαση του κ. Ηλία Τζανετουλάκου, των συνεργατών του αλλά και ανεξάρτητων πολιτών του Πειραιά να συστρατευθούν σε αυτή την κοινή προσπάθεια, προσδίδει μεγαλύτερη αισιοδοξία και στέλνει μήνυμα σε ακόμα περισσότερες πειραιώτισσες και περισσότερους πειραιώτες. 
Ήρθε η ώρα να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές και στις πρακτικές, που γύρισαν τον Πειραιά πολλά χρόνια πίσω. Ο Πειραιάς μπορεί να αναγεννηθεί και να κοιτάξει με αισιοδοξία το μέλλον. Να γίνει η ναυαρχίδα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, με Δικαιοσύνη, Δημοκρατία, Αλληλεγγύη και Σχέδιο. Προχωράμε…”

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…