Συστήματα αναγνώρισης προσώπου σε τρένα και αεροδρόμια προτείνει ο υπ. Εσωτερικών της Γερμανίας

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ πρότεινε την εισαγωγή ηλεκτρονικών προγραμμάτων αναγνώρισης προσώπου στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα αεροδρόμια για τον εντοπισμό υπόπτων.

57b9c6d71dc52408028b4608

Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών θέλει να εισαγάγει ηλεκτρονικά προγράμματα αναγνώρισης προσώπου στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα αεροδρόμια ώστε να γίνεται ευκολότερα ο εντοπισμός υπόπτων..

Μιλώντας στην εφημερίδα Bild am Sonntag, ο Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε πως υπάρχει πρόγραμμα στο Ίντερνετ το οποίο είναι σε θέση να προσδιορίσει αν πρόσωπα σε φωτογραφίες είναι διασημότητες ή πολιτικοί.

«Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω αυτού του είδους την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου σε βιντεοκάμερες σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς. Αν ένας ύποπτος παρουσιαστεί και αναγνωριστεί, θα εμφανίζεται στο σύστημα», δήλωσε ο ντε Μεζιέρ. Συμπλήρωσε δε, πως ένα παρόμοιο σύστημα δοκιμάζεται ήδη για αφύλακτες αποσκευές, τις οποίες η κάμερα αναφέρει έπειτα από μερικά λεπτά.

Ως αποτέλεσμα των πρόσφατων τρομοκρατικών χτυπημάτων, οι διοργανωτές του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο, του Oktoberfest του Μονάχου, έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας, απαγορεύοντας τα σακίδια, και εισάγοντας ελέγχους ασφαλείας σε όλες τις εισόδους, ενώ ύψωσαν και φράκτες.

Ο ντε Μεζιέρ δήλωσε πως η απαγόρευση των σακιδίων σε εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο μέτρο, προσθέτοντας ότι έγκειται στους αξιωματούχους της ασφάλειας που βρίσκονται επιτόπου να πάρουν αυτή την απόφαση.

«Θα πρέπει να συνηθίσουμε σε αυξημένα μέτρα ασφαλείας, όπως μεγαλύτερες ουρές, αυστηρότεροι έλεγχοι ή προσωπικές κάρτες εισόδου. Είναι κουραστικό, δυσάρεστο και κοστίζει σε χρόνο, όμως δεν πιστεύω πως είναι περιορισμός της προσωπικής ελευθερίας», πρόσθεσε.

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.