Newsroom

Newsroom

Συστάσεις και προειδοποιήσεις του ΠΟΥ προς τους ταξιδιώτες

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει «να θυμούνται ότι τα πράγματα θα αλλάξουν ή μπορεί να αλλάξουν πολύ»

ap china

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνέστησε σήμερα στους ταξιδιώτες να φορούν προστατευτικές μάσκες στα αεροπλάνα και να ενημερώνονται διαρκώς, καθώς υπάρχει ξανά έξαρση κρουσμάτων νέου κορονοϊού σε ορισμένες χώρες, το οποίο οδηγεί τις αρχές στην επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων σε διάφορα μέρη, όπως συμβαίνει στην Αυστραλία.

Η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις κάλεσε τον κόσμο να μην βρεθεί προ εκπλήξεων από την επανεμφάνιση τοπικών επιδημιών Covid-19 και τα μέτρα καραντίνας που λαμβάνονται, λέγοντας: «Αν υπάρχει οπουδήποτε, υπάρχει παντού και οι άνθρωποι που ταξιδεύουν πρέπει να το κατανοήσουν αυτό».

«Ο ιός αυτός είναι ευρέως διαδεδομένος και οι άνθρωποι πρέπει να το λαμβάνουν αυτό πάρα πολύ σοβαρά υπόψη τους», πρόσθεσε.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα επικαιροποιήσει τις ταξιδιωτικές οδηγίες του ενόψει των θερινών διακοπών για το βόρειο ημισφαίριο, αλλά οι επικαιροποιημένες δεν έχουν ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα.

Στο μεταξύ οι ταξιδιώτες θα πρέπει «να θυμούνται ότι τα πράγματα θα αλλάξουν ή μπορεί να αλλάξουν πολύ», σημείωσε η Χάρις σε ενημέρωση των δημοσιογράφων από την έδρα του ΠΟΥ στη Γενεύη.

«Βλέπουμε πολλές ανοδικές τάσεις, πολλές αλλαγές σε διάφορες χώρες, χώρες που είχαν επιτυχώς αναστείλει την πρώτη μετάδοση τώρα βλέπουν μια δεύτερη ανοδική τάση», πρόσθεσε, αναφερόμενη στην Αυστραλία και το Χονγκ Κονγκ.

Μέτρα καραντίνας επιβλήθηκαν σήμερα εκ νέου στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, περιορίζοντας τους κατοίκους της Μελβούρνης στα σπίτια τους με μόνη εξαίρεση τις μετακινήσεις για σοβαρούς λόγους, καθώς οι αξιωματούχοι αγωνίζονται να θέσουν υπό έλεγχο ένα ξέσπασμα του νέου κορονοϊού.

Οι προηγούμενες οδηγίες του ΠΟΥ προς τους ταξιδιώτες περιελάμβαναν συμβουλές κοινής λογικής, όπως τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, το πλύσιμο των χεριών και η αποφυγή του αγγίγματος των ματιών, της μύτης ή του στόματος.

Η Χάρις αναφέρθηκε σήμερα στην χρήση προστατευτικής μάσκας στα αεροπλάνα, ένα μέτρο το οποίο ήδη απαιτούν πολλές αεροπορικές εταιρείες.

«Αν πετάτε, δεν υπάρχει τρόπος να κρατάτε κοινωνικές αποστάσεις σε ένα αεροπλάνο, επομένως θα χρειαστεί να πάρετε άλλα μέτρα πρόληψης, συμπεριλαμβανομένου του να φοράτε προστατευτικό κάλυμμα για το πρόσωπο», κατέληξε η Χάρις.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…