Σύσκεψη για τον εργαζόμενο στο Praktiker που εξωθήθηκε σε παραίτηση και αυτοκτονία

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία για ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών: “Με την αποκάλυψη της «αυτοκτονίας» του εργαζόμενου…

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία για ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών:
“Με την αποκάλυψη της «αυτοκτονίας» του εργαζόμενου στο Praktiker αυτό που γίνεται φανερό σε όλους είναι πως η αποθράσυνση των αφεντικών στο έδαφος της οικονομικής κρίσης κοστίζει ζωές εργαζόμενων.

Οι χιλιάδες απελπισμένοι εξ αιτίας της κρίσης που οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία, τα εκατομμύρια των ανασφάλιστων που πεθαίνουν έξω από τα νοσοκομεία, τα παιδιά που δεν εμβολιάζονται γιατί τα εμβόλια κοστίζουν ενώ η ζωή τους είναι κάτω από κάθε οικονομικό υπολογισμό, δείχνουν πως δεν υπάρχει τρόπος να «συγκατοικήσουμε» με το σύστημα αυτό.

Αν όμως η διοίκηση μιας καπιταλιστικής επιχείρησης όπως του Practiker, δηλαδή η «καρδιά ενός άκαρδου πράγματος», δεν αισθάνεται τύψεις, ο θάνατος του εργαζόμενου στο Practiker για την εργατική τάξη είναι μαχαίρια στο σώμα της που αιμορραγεί από τα μνημόνια και την κρίση.
Σύντροφοι αυτό το έγκλημα δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο και ατιμώρητο μέσα στην σιωπή.

Καλούμε κάθε εργατική συλλογικότητα κάθε οργάνωση εργαζόμενων ή άνεργων και κάθε πολιτική οργάνωση της αριστεράς να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διαδηλώσουμε όλοι μαζί έξω από το Practiker ενάντια στην νέα εργοδοτική δολοφονία.

Καλούμε όσους συμφωνούν πάνω σε αυτό σε σύσκεψη την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στο κτίριο Γκίνη στις 4 μμ, για την οργάνωση συγκέντρωσης έξω από το Practiker άμεσα.

Προτείνουμε σαν μέρα εργατικής συγκέντρωσης και διαμαρτυρίας για τον θάνατο του συναδέλφου μας, την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου ή όποια άλλη κριθεί σκόπιμη από την σύσκεψη”.

Το συγκινητικό «αντίο» στην Άντζελα που σκοτώθηκε στη Λιβύη: «Ήταν διασταύρωση Αμαζόνας και πριγκίπισσας της Disney»

Το συγκινητικό «αντίο» στην Άντζελα που σκοτώθηκε στη Λιβύη: «Ήταν διασταύρωση Αμαζόνας και πριγκίπισσας της Disney»

«Μακάρι να μπορούσες να δεις πόσο σε αγαπούσαν σε όλο τον κόσμο».

ΚΚΕ για Άδωνι: «Υπουργός νούμερο» – Χαμός στη Βουλή με τις προκλητικές του δηλώσεις για το νομοσχέδιο

ΚΚΕ για Άδωνι: «Υπουργός νούμερο» – Χαμός στη Βουλή με τις προκλητικές του δηλώσεις για το νομοσχέδιο

«Είδαμε έναν υπουργό πανικόβλητο που προσπαθεί να καλύψει την γενική λαϊκή κατακραυγή με κραυγές και…