Newsroom

Newsroom

Συσκέψεις της αστυνομίας ενόψει ΔΕΘ

Σε συσκέψεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης θα οριστικοποιηθεί η τελική μορφή των μέτρων της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει των εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ, το ερχόμενο Σάββατο, και των προγραμματισμένων διαδηλώσεων συνδικάτων, σωματείων και φορέων, το απόγευμα της ίδιας μέρας.

59ac10361dc5249c708b45b8

Όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, ο σχεδιασμός της Αστυνομίας περιλαμβάνει αυξημένα μέτρα ασφάλειας και τάξης, ενώ για την εφαρμογή τους θα βρίσκονται επί ποδός όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, όπως επίσης άλλων περιοχών της χώρας, κυρίως από όμορους νομούς.

Σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς, η φετινή αστυνομική δύναμη για την εφαρμογή των μέτρων υπολογίζεται ότι θα απαρτίζεται από περίπου 4.000 αστυνομικούς. Μερικές εκατοντάδες εξ αυτών, ειδικά των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ, θα αναπτυχθούν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και σε άλλα κομβικά σημεία της πόλης, απ’ όπου θα διέλθουν οι καθιερωμένες πορείες διαμαρτυρίες.

Από αέρος ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα παρακολουθεί την εξέλιξη των κινητοποιήσεων, ενώ επιτελικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκονται στο κέντρο επιχειρήσεων της οδού Μοναστηρίου, απ’ όπου θα συντονίζουν τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων. Εξάλλου, εισαγγελείς (πιθανότατα τρεις) θα επιβλέπουν την αστυνομική επιχείρηση.

Από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσουν κι αυξημένες περιπολίες αστυνομικών σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, ενώ τα επόμενα 24ωρά θα ανακοινωθούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας ενόψει των εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ. Στο πλαίσιο αυτό θα απαγορευτεί σε κεντρικούς δρόμους η στάση και στάθμευση των οχημάτων, ενώ από το μεσημέρι του Σαββάτου (και σταδιακά ενόψει των συγκεντρώσεων και πορειών διαμαρτυρίας) θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Screenshot 2024 05 04 211220

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Ο ηθοποιός, Θανάσης Ευθυμιάδης, αποχαιρέτησε την Άννα Παναγιωτοπούλου δημοσιεύοντας μια φωτογραφία τους από τα γυρίσματα…

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Screenshot 2024 05 04 184604

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή…

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

androulakis

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα…