Σύρμα… Ο όμιλος Μαρινάκη «μαζεύει» την κριτική στον Μητσοτάκη για το θέμα Τσουβάλα

«Εξαφανίστηκαν» τα βίντεο και τα δημοσιεύματα του ομίλου που επέκριναν τον Κ. Μητσοτάκη για την τοποθέτηση του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα

4146891

H τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Τσουβάλα στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν πέρασε αναίμακτα ακόμα και στους κύκλους της ίδιας της ΝΔ και στα γνωστά ΜΜΕ που την στηρίζουν.

Ο Κ. Τσουβάλας, ή αλλιώς ο «περήφανος» αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. στο Μάτι, ο οποίος αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα και επανήλθε χάρις τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη που τότε ζητούσε την παραίτησή του. 

Φυσικό και επόμενο να υπάρξουν αντιδράσεις, εκτός αλλά ακόμα και εντός της ΝΔ για αυτή την κίνηση. Στο μιντιακό τοπίο όμως κανείς δεν περίμενε τόσο γρήγορα μια «διάσταση απόψεων» και ιδιαίτερα την έντονη αντίδραση του ομίλου Μαρινάκη, όπου σήκωσαν ψηλά το θέμα, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του το in.gr. 

 

5d315b3f825e63428b206172

5d315b3e825e634953602fc2

Σχετικό πρωτοσέλιδο μάλιστα είχαν και «Τα Νέα», όμως η…  δεοντολογική – δημοσιογραφική κρίση κράτησε μία μέρα μόνο, καθώς, αφού το θέμα έγινε αντιληπτό… εξαφανίστηκε από παντού! Βέβαια μπορεί να μην πρόκειται για ένα «απλό» γεγονός δημοσιογραφικής κρίσης αλλά για ένα «μήνυμα-χτύπημα» προς το Μέγαρο Μαξίμου, ως προειδοποίηση, κάτι που «μαζεύτηκε» αφού παρήγαγε αποτελέσματα.

 

5d3158eb825e633f25246c22

Εκτός από τα δημοσιεύματα όμως, έγιναν και δηλώσεις στον «αέρα» του καναλιού του ομίλου, που μαντέψτε… και εδώ το βίντεο εξαφανίστηκε! Συγκεκριμένα δημοσιογράφος του in.gr έλεγε στους παρουσιαστές του ONE (Όμιλος Μαρινάκη), πως υπήρξε εντολή από το Μαξίμου να θαφτεί το θέμα.

Συγκεκριμένα στην εκπομπή των Διονύση Νασόπουλου και Γιώργου Χουδαλάκη με καλεσμένο τον διευθυντή σύνταξης του in.gr, που ανήκει στον ίδιο όμιλο, Βασίλη Κανέλλη ακούστηκε ότι «το Μαξίμου ζήτησε από τα ΜΜΕ να μη “σηκώσουν” ψηλά το θέμα Τσουβάλα»!

«Μαθαίνω ότι εχθές το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε “εντολή” να μην ανέβει ψηλά το θέμα. Δεν κατάλαβα! Γιατί να μην ανέβει;», είπε χαρακτηριστικά και οι δύο παρουσιαστές συμφώνησαν μαζί του.

Ωστόσο λίγες ώρες μετά, το βίντεο αυτό δεν υπάρχει. Η επίμαχη συζήτηση ήταν στο 32:22.

 

Ούτε 24 ώρες δεν πέρασαν λοιπόν και όποιο δημοσίευμα εμπεριείχε κακή κριτική για τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαφανίστηκε… Αυτό θα πει αδέσμευτη δημοσιογραφία… εκτός κι αν ξεκίνησαν τα «χτυπήματα»!

Πηγή: documentonews.gr