ΣΥΡΙΖΑ: «Το “θαύμα ” της φορολόγησης των υπερκερδών κράτησε 24 ώρες»

«Το "θαύμα " Μητσοτάκη, ο οποίος αναγκάστηκε μετά την πίεση του Αλέξη Τσίπρα να αναγνωρίσει την ύπαρξη υπερκερδών και αισχροκέρδειας, κράτησε μόλις 24 ώρες», σχολιάζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ

dei logariasmos

Μετά τα όσα αναγκάστηκε να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη από το βήμα της Βουλής, ότι δηλαδή στο 90% των υπερκερδών θα μπει έκτακτη φορολόγηση, ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και ότι τα στοιχεία βρίσκονται υπό επεξεργασία.  Η καθυστέρηση αυτή οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει ανακοίνωση ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση. 

«Το ‘θαύμα’ Μητσοτάκη, ο οποίος αναγκάστηκε μετά την πίεση του Αλέξη Τσίπρα να αναγνωρίσει την ύπαρξη υπερκερδών και αισχροκέρδειας, κράτησε μόλις 24 ώρες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που επιμένει ότι «από τον περασμένο Ιούλιο τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας ξεπερνούν το 1,4 δισ. ευρώ».

 Στην ανακοίνωσή του κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «σήμερα, προφανώς κατόπιν πιέσεων των ιδιωτών μετόχων της ΔΕΗ και των ιδιωτών ηλεκτροπαραγωγών, έβαλε άρον-άρον τον κυβερνητικό του εκπρόσωπο να μας πει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία και ότι η ΡΑΕ τα συγκεντρώνει ακόμα. Ας το πει αυτό στους πολίτες που βλέπουν τους λογαριασμούς που φτάνουν κάθε μήνα στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους».

 Ακολούθως, υποστηρίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη παρακολουθεί και καταγράφει την αύξηση των τιμών από τον περασμένο Ιούλιο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας ξεπερνούν το 1,4 δισ.. Ο κ. Μητσοτάκης γίνεται ο μοναδικός πολιτικός στην Ευρώπη που αρνείται την ύπαρξη υπερκερδών και δείχνει με τρόπο ξεδιάντροπο ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η προστασία των συμφερόντων των εταιρειών, και όχι των Ελλήνων και των Ελληνίδων».

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους