ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Μητσοτάκης να εξηγήσει αν θυσιάζει τα πάντα στον βωμό του «δεδομένου συμμάχου»

Σχόλιο για τη διεξαγωγή του 5ου γύρου του στρατηγικού διαλόγου Ελλάδος – ΗΠΑ, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

mitsotakis blinken

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την προσέγγιση στις σχέσεις με τις ΗΠΑ, ζητώντας εξηγήσεις για τα εξοπλιστικά, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εν μέσω επιβεβαίωσης απ’ την αμερικανική πλευρά των πληροφοριών για σημαντική πρόοδο στη συμφωνία πώλησης των F16 στην Τουρκία αλλά και της προωθούμενης μεγαλύτερης εμπλοκής της χώρας μας στην επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση της Ν.Δ. πως «επιμένει να αντιμετωπίζει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις στη λογική του “δεδομένου συμμάχου”, αναλαμβάνοντας ευθύνες εκτός διεθνών οργανισμών και παραβιάζοντας την πάγια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της Ελλάδος».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Η διεξαγωγή του 5ου γύρου του στρατηγικού διαλόγου Ελλάδος – ΗΠΑ, μια πρωτοβουλία που καθιερώθηκε το Δεκέμβριο του 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι κατώτερη των περιστάσεων, εγκλωβισμένη στη στρατηγική επιλογή της περί “προκεχωρημένου φυλακίου” της Δύσης. Αντί για την πολυπεπίπεδη προώθηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων σε αμοιβαία επωφελή βάση, όπως ήταν ο στόχος της κυβέρνησης Τσίπρα, η νυν κυβέρνηση επιμένει να αντιμετωπίζει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις στη λογική του “δεδομένου συμμάχου”, αναλαμβάνοντας ευθύνες εκτός διεθνών οργανισμών και παραβιάζοντας την πάγια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της Ελλάδος. Οι συγχαρητήριες αναφορές του Αμερικάνου ΥΠΕΞ για την συμμετοχή μας στην επιχείρηση Prosperity Guardian στην Ερυθρά θάλασσα και την στάση της Κυβέρνησης μονομερώς υπέρ του Ισραήλ, είναι χαρακτηριστικές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πρώτον, ως προς τα ζητήματα εξοπλιστικών, αναμένει άμεση ενημέρωση εάν υπάρχουν και ποιοι είναι, οι όροι για προμήθεια της Τουρκίας με F-16.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…