ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να απαντήσει η κυβέρνηση αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε την ηγεσία των ένοπλων δυνάμεων

Στη νέα λίστα που δημοσιεύει το Documento βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Φλώρος, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Χαράλαμπος Λαλούσης, Αρχηγός ΓΕΣ, υπό παρακολούθηση μέσω ΕΥΠ, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει ξεκάθαρα αν παρακολουθούσε την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων

Mitsotakis horizontal

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις και οι λίστες με τα ονόματα ανθρώπων που έπεσαν θύματα υποκλοπών.

Το Documento προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις, δίνοντας στη δημοσιότητα νέα λίστα ονομάτων που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, στην οποία μεταξύ άλλων φαίνονται τα ονόματα αρχηγών των ένοπλων δυνάμεων, όπως ο Κωνσταντίνος Φλώρος (αρχηγός ΓΕΕΘΑ), ο Χαράλαμπος Λαλούσης (αρχηγός ΓΕΣ) και ο Θοδωρής Λάγιος (ΓΔΑΕΕ) να «φιγουράρουν» πρώτα στη νέα λίστα. Aπό την μεριά του ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε τους τόνους, σε υψηλά «ντεσιμπέλ» και ζητάει  ξεκάθαρες απαντήσεις, ενώ κάλεσε Μητσοτάκη και Βλάχου να αποκαλύψουν αν τελικά «ήταν υπό παρακολούθηση η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων».

Σε σημερινή του ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνει ότι «μετά τις χθεσινές ανατριχιαστικές αποκαλύψεις ότι πέραν υπουργών επιχειρηματιών και πολιτικών προσώπων στόχος της ΕΥΠ ήταν και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε για μια ακόμη φορά το δρόμο των γελοίων υπεκφυγών και των επιθέσεων αντί των ξεκάθαρων απαντήσεων».

«Τα πράγματα ωστόσο είναι πολύ σοβαρότερα από όσο νομίζουν, για να θαρρούν πως θα ξεφύγουν με αναφορές στον Αίσωπο και με εξυπνακισμούς», τονίζει με νόημα ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στη χθεσινή ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.

Μπορεί ο πολιτικός υπεύθυνος της ΕΥΠ και πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, να το διαψεύσει κατηγορηματικά;», για να καταλήξει λέγοντας: «Θα περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις.

Με την εθνική ασφάλεια της χώρας δεν πρόκειται να ανεχθούμε παιχνίδια».

Η αποκάλυψη για την παρακολούθηση της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων

Νέα λίστα ονομάτων που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας, καθώς η εφημερίδα Documento συνεχίζει τις αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ανάμεσα στα πρόσωπα της νέας λίστας βρίσκονται και οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, με τα ονόματα του Κωνσταντίνου Φλώρου (αρχηγός ΓΕΕΘΑ), του Χαράλαμπου Λαλούση (αρχηγός ΓΕΣ) και του Θοδωρή Λάγιου (ΓΔΑΕΕ) να «φιγουράρουν» πρώτα στη νέα λίστα.

Όπως αναφέρει και το δημοσίευμα του Documento, «έχει σημασία ότι η συγκεκριμένη παρακολούθηση δεν γίνεται από το Predator, το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκαλεί «ιδιώτες», αλλά από την ΕΥΠ, η οποία από το 2019 έχει περάσει στην ευθύνη ελέγχου του πρωθυπουργού» και τονίζει ότι «η παρακολούθηση των αρχηγών του στρατού έχει τη σφραγίδα του πρωθυπουργού της χώρας. Η ΕΥΠ αποκτά δράση και οσμή της παλιάς ΚΥΠ με εντολή Μητσοτάκη».

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…