ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ισχύει ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ σχεδιάζει την δημιουργία μιας νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων;»

«Η επιλογή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ να κρύβονται για καιρό πίσω από το δάχτυλό τους για το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών, οδηγεί -όπως αποδεικνύεται- σε περαιτέρω ανεύθυνες και επιζήμιες κυβερνητικές συμπεριφορές, ακόμη και σε ευαίσθητα πεδία, όπως αυτό της Εθνικής Άμυνας», τονίζουν ο Θ. Δρίτσας και ο Γ. Τσίπρας

5602045 1296x864 1

Το ερώτημα, εάν ισχύει δημοσίευμα ιστότοπου, σύμφωνα με το οποίο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ σχεδιάζει «την δημιουργία μιας νέας δομής, συγκροτώντας Αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων», απευθύνουν προς τον πρωθυπουργό οι αρμόδιοι τομεάρχες ‘Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας. Αναλυτικά η κοινή δήλωση των Τομεαρχών Εθνικής Άμυνας Θοδωρή Δρίτσα και Γιώργου Τσίπρα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

​Δυο μόλις μέρες μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento με βάση το οποίο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, όπως και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ, χθεσινό και μάλιστα επώνυμο δημοσίευμα του ιστότοπου in.gr, προκαλεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά και απορίες, ενώ αποδίδει στον ΑΓΕΕΘΑ πρόθεση δημιουργίας «μιας νέας δομής συγκροτώντας Αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων», δομή που παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές.

Και όμως η Κυβέρνηση σιωπά. Αυτή η σιωπή γεννά ακόμα μεγαλύτερα ερωτηματικά και ενισχύει την εύλογη ανησυχία.

Ερωτάται ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και όλη η Κυβέρνηση. Υιοθετούν με τη σιωπή τους το περιεχόμενο ή μέρος του δημοσιεύματος της ιστοσελίδας in.gr; Εάν ναι, τι μέτρα προτίθενται να πάρουν; Εάν όχι, η σιωπή τους για τόσο σοβαρά θέματα που αφορούν την κορυφή της στρατιωτικής ηγεσίας είναι ακατανόητη, ανεύθυνη και επικίνδυνη.

Η επιλογή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ να κρύβονται για καιρό πίσω από το δάχτυλό τους για το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών, οδηγεί -όπως αποδεικνύεται- σε περαιτέρω ανεύθυνες και επιζήμιες κυβερνητικές συμπεριφορές, ακόμη και σε ευαίσθητα πεδία, όπως αυτό της Εθνικής Άμυνας.

Θεσσαλονίκη: Συντονισμός Φορέων κατά του Flyover – «Η καταστροφή του Σεϊχ Σου ξεκίνησε»

Screenshot 2024 06 15 214341

Θεσσαλονίκη: Συντονισμός Φορέων κατά του Flyover – «Η καταστροφή του Σεϊχ Σου ξεκίνησε»

Οι 53 Φορείς και Συλλογικότητες που αντιτίθενται στην κατασκευή του έργου της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου…

Γαλλία: Πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες διαδήλωσαν κατά της ακροδεξιάς

Screenshot 2024 06 15 210438

Γαλλία: Πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες διαδήλωσαν κατά της ακροδεξιάς

Μεταξύ των διαδηλωτών στο Παρίσι, ορισμένοι φώναζαν επίσης «Ελεύθερη Παλαιστίνη, viva Palestina» και φορούσαν παλαιστινιακά…