Newsroom

Newsroom

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η ΛΑΡΚΟ είναι το αντιπροσωπευτικότερο παράδειγμα της Ελλάδας που οραματίζεται ο κ. Μητσοτάκης

Σε κοινή δήλωση, με την οποία καταγγέλλουν «τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις» και δηλώνουν τη συμπαράσταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, προέβησαν βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

LARKO

Συγκεκριμένα, τη δήλωση υπογράφουν η βουλεύτρια Β1′ Βορείου Τομέα Αθηνών και Τομεάρχης Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η βουλεύτρια Επικρατείας και Τομεάρχης Οικονομικών, Έφη Αχτσιόγλου, ο βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αλέξης Χαρίτσης, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Ενέργειας & Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος και ο βουλευτής Φθιώτιδας, Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων και εισηγητής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο σχετικό νομοσχέδιο, Γιάννης Σαρακιώτης.

«Μετά την ψήφιση της κατάπτυστης τροπολογίας του Φεβρουαρίου του 2020 που άνοιξε το, δρόμο για το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ, από τους βουλευτές της Ν.Δ. και μόνο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη που υποσχόταν «περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας για όλους», με τροπολογία ντροπής που κατέθεσε νύχτα και φέρνει την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής, οδηγεί σε μαζική απόλυση όλους τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ, της μοναδικής εταιρείας παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση», σημειώνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και συνεχίζουν:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού επί δύο χρόνια απαξίωσε πλήρως το εργοστάσιο και τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της εταιρείας, καθιστώντας τες επικίνδυνες ακόμη και για τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων και αφού έκοψε μισθούς, δώρα και επιδόματα, προχωρά τώρα στη μαζική απόλυση των εργαζομένων που κράτησαν ζωντανή την εταιρεία, υπό τις αντίξοες συνθήκες που η ίδια η κυβέρνηση δημιούργησε. Σε μία περίοδο μάλιστα που η χρηματιστηριακή τιμή του νικελίου έχει εκτοξευθεί, καταγράφοντας ρεκόρ δεκαετιών και η Ρωσία, η οποία κατέχει το 12% της παγκόσμιας παραγωγής, βρίσκεται υπό το καθεστώς κυρώσεων».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Η ΛΑΡΚΟ είναι το αντιπροσωπευτικότερο παράδειγμα της Ελλάδας που οραματίζεται ο κ. Μητσοτάκης: απολύσεις, απαξίωση, φτωχοποίηση. Δηλώνουμε τη συμπαράσταση μας στον αγώνα των εργαζομένων της. Καταγγέλλουμε τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει την απαράδεκτη τροπολογία που οδηγεί σε μαζική απόλυση τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ».

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…