ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η αλήθεια πίσω από τους φαιδρούς πανηγυρισμούς της ΝΔ για τη ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο

Βολές στη κυβέρνηση ρίχνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφορικά με τον φράχτη στον Έβρο και το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου

Η Νέα Δημοκρατία πίσω από τους φαιδρούς πανηγυρισμούς της κρύβει την αλήθεια και καλλιεργεί ψευδείς και παραπλανητικές εντυπώσεις, για λόγους φθηνής προεκλογικής ψηφοθηρίας σημειώνει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφορικά με την ψηφοφορία σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου των κατευθυντήριων γραμμών για τον Ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό του 2024.

Και η αλήθεια είναι, όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, σε συνεργασία με την αντιευρωπαϊκή άκρα δεξιά, επιχείρησαν να περάσουν μια τροπολογία που αναφέρεται γενικότερα σε χρηματοδότηση “υποδομών” για τη μετανάστευση στο πλαίσιο του Ψηφίσματος Κατευθυντήριων Γραμμών για τον Προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα να διχαστεί το Ευρωκοινοβούλιο και να καταψηφιστεί το Ψήφισμα στο σύνολό του, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, με 210 υπέρ 321 κατά και 105 αποχές.

Μετά την καταψήφιση, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έχει θέση για την κατεύθυνση του προϋπολογισμού στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσής του με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και την Επιτροπή και άρα, όπως υπογραμμίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «δεν μπορεί να διεκδικήσει δυναμικά και συγκροτημένα, όχι μόνο περισσότερα κονδύλια για την κοινωνική πολιτική, τη συνοχή, την κοινή αγροτική πολιτική κ.α., αλλά ούτε κονδύλια για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του προσφυγικού/μεταναστευτικού».

Περιμένουμε με ενδιαφέρον από τον Κ. Μητσοτάκη, να περάσει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για κοινοτική συγχρηματοδότηση των φραχτών στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και από τον Μ. Σχοινά με εντολή του Κ. Μητσοτάκη να πετύχει ακριβώς το ίδιο και στην Κομισιόν καταλήγει δηκτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Η Νέα Δημοκρατία πίσω από τους φαιδρούς πανηγυρισμούς της κρύβει την αλήθεια και καλλιεργεί ψευδείς και παραπλανητικές εντυπώσεις, για λόγους φθηνής προεκλογικής ψηφοθηρίας.

Η αλήθεια είναι ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, σε συνεργασία με την αντιευρωπαϊκή άκρα δεξιά, επιχείρησαν να περάσουν μια τροπολογία που αναφέρεται γενικότερα σε χρηματοδότηση “υποδομών” για τη μετανάστευση στο πλαίσιο του Ψηφίσματος Κατευθυντήριων Γραμμών για τον Προϋπολογισμό.

Το αποτέλεσμα ήταν να διχαστεί το Ευρωκοινοβούλιο και να καταψηφιστεί το Ψήφισμα στο σύνολό του, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, με 210 υπέρ 321 κατά και 105 αποχές. Τώρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έχει θέση για την κατεύθυνση του προϋπολογισμού στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσής του με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και την Επιτροπή και άρα δεν μπορεί να διεκδικήσει δυναμικά και συγκροτημένα, όχι μόνο περισσότερα κονδύλια για την κοινωνική πολιτική, τη συνοχή, την κοινή αγροτική πολιτική κ.α., αλλά ούτε κονδύλια για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του προσφυγικού/μεταναστευτικού.

Η ΝΔ, λοιπόν, για να δημιουργήσει την εικόνα ότι “εξουδετέρωσε” την ψευδώς αποκαλούμενη «τροπολογία Παπαδημούλη», που αποτελούσε στην πραγματικότητα τροπολογία της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ευρωκοινοβουλίου, θυσιάζει τα εθνικά συμφέροντα για περισσότερα ευρωπαϊκά κονδύλια και ισχυρό Ευρωκοινοβούλιο.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον από τον κ. Μητσοτάκη, να περάσει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για κοινοτική συγχρηματοδότηση των φραχτών στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και από τον κ. Σχοινά με εντολή του κ. Μητσοτάκη να πετύχει ακριβώς το ίδιο και στην Κομισιόν…..​

Μετά τον Βαξεβάνη και ο Κώστας Αρβανίτης απαντά με εξώδικο για ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα της «POLITICAL»

Μετά τον Βαξεβάνη και ο Κώστας Αρβανίτης απαντά με εξώδικο για ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα της «POLITICAL»

Aνάλογη πρωτοβουλία είχε κάνει και ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος…