ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την κακοκαιρία στην Αγία Πελαγία:«Να κινηθούν άμεσα οι αρμόδιοι»

Για ακόμα μια φορά, το «επιτελικό κράτος» του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδείχτηκε απροετοίμαστο απέναντι στα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, για τα οποία μάλιστα είχαν εγκαίρως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου οι επιστήμονες, όπως επισημαίνουν –μεταξύ άλλων– με κοινή δήλωσή τους, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Παππάς και ο τομεάρχης Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης αναφερόμενοι στις καταστροφές στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου

Να κινηθούν γρήγορα οι αρμόδιοι προκειμένου να γίνει η καταγραφή των ζημιών μετά την κακοκαιρία στην Αγία Πελαγία και να καταβληθούν τα πρώρα επιδόματα, ζητούν με κοινή τους ανακοίνωση οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Υποδομών Νικος Παππάς και Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης.

«Η περιοχή επλήγη από σφοδρή κακοκαιρία, μια κακοκαιρία που ανέδειξε για μια ακόμα φορά την ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους τόσο στην πρόληψη των καταστροφών όσο και στην προστασία των πολιτών κατά την εξέλιξη του φαινομένου.

Ζητούμε από τους αρμόδιους φορείς και την κυβέρνηση Μητσοτάκη να κινηθούν συντονισμένα για:

Την αποκατάσταση ζημιών σε κρίσιμες υποδομές.
Την άμεση καταβολή των 600 ευρώ για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των πλημμυροπαθών.
Τη γρήγορη καταγραφή των ζημιών από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών.
Την τάχιστη δρομολόγηση και καταβολή των 5.000 και 8.000 ευρώ για την αντικατάσταση της οικοσκευής και τις επισκευές σπιτιών και επιχειρήσεων, αντίστοιχα.
Την κάλυψη του τηλεπικοινωνιακού κόστους των πλημμυροπαθών.
Την καταβολή έκτακτου επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η Πολιτεία πρέπει να σταθεί δίπλα στους πολίτες. Τα προβλήματά τους να μην ξεχαστούν όταν σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας».