ΣΥΡΙΖΑ: Πρόκληση η υπερφορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων

Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης: Η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με το μνημονιακότερο όλων Υπουργό Οικονομικών,…

Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης:

Η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με το μνημονιακότερο όλων Υπουργό Οικονομικών,  κ. Στουρνάρα, καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ που έχουν αναλάβει χρέη αναπληρωτών εκπροσώπων τύπου της κυβέρνησης, δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα της βάρβαρης φορολογικής πολιτικής, που την ίδια στιγμή παρέχει ασυλία σε πλούσιους φοροφυγάδες. 
Ενδεικτικά αναφέρουμε χαρακτηριστικά παραδείγματα της φορολογικής πολιτικής:

1. Η υπερφορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων, μικρομεσαίων και γενικά χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων και περιουσιών, είναι πρόκληση, την ίδια στιγμή που οι φοροφυγάδες απολαμβάνουν της ασυλίας τους και αναμένουν την «περαίωση» των ποινικών ευθυνών τους, με επιστροφή κλοπιμαίων στο δημόσιο. Την ίδια στιγμή ο κ. Στουρνάρας ανακαλύπτει το ΣΔΟΕ και υπόσχεται ότι σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα στις διάφορες λίστες, αποσιωπώντας ότι είναι υπουργός τους τελευταίους 18 μήνες και όχι από χθες. 

2. Τα τραγελαφικά που συμβαίνουν με την αναμενόμενη εγκύκλιο για την παρακράτηση φόρου, δεν αναδεικνύουν μόνο την ανικανότητα, την προχειρότητα και τα αδιέξοδα νομοθεσίας που ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2013 και ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί. Αναδεικνύουν την απουσία προγραμματισμού και σοβαρότητας σε κρίσιμα πεδία της οικονομικής ζωής. 

3. Οι συνεχείς αλλαγές της τελευταίας στιγμής στην άδικη φορολόγηση των αγροτών, στα εξοντωτικά πρόστιμα κλπ δεν αποδεικνύουν μόνο την απουσία κοινωνικού διαλόγου ΠΡΙΝ την ψήφιση μέτρων, αλλά και την ανικανότητα να αντιληφθούν τις ανάγκες της κοινωνίας. Στο σημείο αυτό θέλουμε να επισημάνουμε την τραγελαφική τακτική του ΠΑΣΟΚ, το οποίο τον Φεβρουάριο του 2014 καταθέτει προτάσεις για αλλαγές νόμων τους οποίους ψήφισε πριν πολλούς μήνες! 

Δεν υπάρχει πλέον καμιά αυταπάτη ότι οι φορολογούμενοι το μόνο που μπορούν να αναμένουν από αυτή τη κυβέρνηση, είναι η ώρα που θα της επιβάλλουν με την ψήφο τους την ανατροπή της άδικης, ταξικής και αναποτελεσματικής φορολογικής πολιτικής της. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος με τις προτάσεις που έχει ήδη δημοσιοποιήσει για κοινωνικό διάλογο, για μια φορολογική πολιτική στον αντίποδα της σημερινής βαρβαρότητας.

Η σταθερότητα στην παρακμή, ο… πρωθυπουργός – έκπληξη και η ευκαιρία της πολιτικής αλλαγής

Η σταθερότητα στην παρακμή, ο… πρωθυπουργός – έκπληξη και η ευκαιρία της πολιτικής αλλαγής

Aν μετά από όσα δεινά έφερε στον τόπο ο Μητσοτάκης καταφέρει να βγει και πρώτος…