ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικά ανήθικες οι προσφυγές πρώην βουλευτών για αναδρομικά

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής» σχετικά με προσφυγές πρώην βουλευτών.

NewsRoom 22/10/2017 | 14:56

Απάντηση έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το δημοσείευμα του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής» για τα τα 15εκατ ευρώ που θα πρέπει να καταβάλλει το Δημόσιο σε 100 βουλευτές οι οποίοι είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας την εξίσωση των αποδοχών τους-αναδρομικά από το 2009- με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου. Το ποσό αυτό, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής είναι εκτός προϋπολογισμού και μέχρι στιγμής άγνωστο και στην τρόικα.

Η ανακοίνωση:

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τοποθετηθεί έγκαιρα και με σαφήνεια σχετικά με τις προσφυγές πρώην βουλευτών στα δικαστήρια, για την εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου, αναδρομικά από το 2009 και μετά, καταδικάζοντας αυτή την πράξη ως ντροπιαστική σε συνθήκες κρίσης.

Είχαμε καλέσει, ήδη από το 2011, όλους όσοι προσέφυγαν, να αποσύρουν κάθε διεκδίκηση. Η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να είναι νόμιμη, αλλά δεν είναι καθόλου πολιτικά ηθική.