ΣΥΡΙΖΑ: Πανικόβλητος ο κ. Μητσοτάκης σπεύδει να καλλιεργήσει προσδοκίες για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού

Εξαγγέλλει πρόχειρα και βιαστικά μήπως και περιορίσει την ραγδαία φθορά του σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

NewsRoom 13/01/2022 | 20:18

Για τις εξαγγελίες και την νέα αύξηση του κατώτατου μισθού - χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει το ύψος - θα προχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνέντευξη του τα μεσάνυχτα στον Ant1, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ χαρακτηρίζει πανικόβλητο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και κάνει λόγο για πρόχειρη και βιαστική εξαγγελία «μήπως και περιορίσει την ραγδαία φθορά του». Ειδικότερα, η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι «πανικόβλητος ο κ. Μητσοτάκης από την οργή των εργαζομένων, που βλέπουν καθημερινά την αγοραστική τους δύναμη να εξανεμίζεται λόγω της έκρηξης της ακρίβειας και τον εμπαιγμό της αύξησης μόλις πριν 13 μέρες κατά 2% του κατώτατου μισθού, έσπευσε να κάνει υποσχέσεις και να καλλιεργήσει προσδοκίες για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού χωρίς να είναι σε θέση ακόμη και να προσδιορίσει το ύψος της αύξησης. Εξαγγέλλει πρόχειρα και βιαστικά μήπως και περιορίσει την ραγδαία φθορά του».

«Αρνείται», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, «να λάβει ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης και έχει καταδικάσει τους εργαζόμενους σε μείωση αποδοχών και εργασιακό μεσαίωνα με τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη και την επιβολή της φθηνής και ελαστικής εργασίας.

Σήμερα είναι αναγκαία η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, η στήριξη συνολικά των μισθών των εργαζομένων και η κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτή είναι η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ!».


«Ας μην υποτιμά ο κ. Μητσοτάκης τη νοημοσύνη των εργαζομένων που βιώνουν με δραματικό τρόπο τις συνέπειες των κυβερνητικών πολιτικών και γνωρίζουν ότι σήμερα η μόνη λύση είναι η πολιτική αλλαγή!» καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.