ΧΚ

Χρήστος Κυμπιζής

ΣΥΡΙΖΑ: Όλα ανοιχτά για τις εκλογές Συντονιστικών και Νομαρχιακών

Δεν είναι ακόμα σίγουρο αν θα πραγματοποιηθούν οι εσωκομματικές διαδικασίες στις Οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ

6125955

Δεν είναι ακόμα σίγουρο αν θα πραγματοποιηθούν οι εσωκομματικές διαδικασίες στις Οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ανά την Ελλάδα για την εκλογή νέων Συντονιστικών Οργανώσεων Μελών και νέων Νομαρχιακών Επιτροπών.

Επίσημα, από τον ΣΥΡΙΖΑ λένε πως η διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών είναι απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας, και οποιαδήποτε απόφαση για αναβολή, θα πρέπει να έχει την αντίστοιχη νομιμοποίηση.

Υπενθυμίζεται πως ως αρχική ημερομηνία είχε οριστεί το Σαββατοκύριακο 17&18 Φεβρουαρίου, παράλληλα δηλαδή με την εκλογή Συνέδρων. Τελικά, στην Πολιτική Γραμματεία στις 14 Φεβρουαρίου αποφασίστηκε παράταση για τις 10 Μαρτίου, ώστε να είναι έτοιμο το σύστημα για να γίνουν οι εκλογές υβριδικά. Και με φυσική παρουσία και διαδικτυακά.

Επίσημα, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές τίποτα δεν έχει αλλάξει και η προθεσμία των υποψηφιοτήτων έχει κλείσει. Επίσημα, πάμε για εκλογές στις 10 Μαρτίου. Όμως, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στις Οργανώσεις φανερώνει πως δύσκολα θα είναι όλα έτοιμα σε λίγες μόνο μέρες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι άπαντες, από τον πρόεδρο μέχρι και τα μέλη, επιθυμούν να διεξαχθεί η διαδικασία αδιάβλητα και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή.

Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν κανονικά, αλλά υπάρχει και το σενάριο αναβολής. Έχει πέσει και η πρόταση να γίνουν οι εκλογές μετά τις ευρωκάλπες, την ίδια μέρα με τις εκλογές για τη νέα Κεντρική Επιτροπή.

Νεότερα προσεχώς…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…