ΣΥΡΙΖΑ: Οι θέσεις Γεωργιάδη είναι θέσεις Μητσοτάκη χωρίς επικοινωνιακό ρετούς

Σάλο έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ώρες σε πολιτικό -και όχι μόνο επίπεδο- οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη πως δεν χρειάζεται πια να μετράμε κρούσματα.

ek adont

Σάλο έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ώρες σε πολιτικό -και όχι μόνο επίπεδο- οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη πως δεν χρειάζεται πια να μετράμε κρούσματα.

Η αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής να τιθασεύσει την πανδημία οδηγεί σε νέα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων φτάνοντας τα 6.700 με 59 θανάτους. Νωρίτερα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης είχε προχωρήσει σε νέες κυνικές δηλώσεις αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο για γενικευμένο lockdown ακόμη και «αν τα κρούσματα φτάσουν τις 10.000», καθώς όπως εξήγησε «η ζωή μας θα πρέπει να προσαρμοστεί στη ζωή που θα ζούμε σε έναν πλανήτη με τον covid άρα όπως έχουμε κάθε χρόνο γρίπες, όπως έχουμε πνευμονίες θα έχουμε και covid. Η πίεση στο ΕΣΥ θα πέσει μόνο αν εμβολιαστούμε».

Mε αφορμή τις δηλώσεις του ‘Αδωνι Γεωργιάδη, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε, «όσα δηλώνει ο κ. Γεωργιάδης για τη πανδημία δεν είναι αποτέλεσμα του εκρηκτικού χαρακτήρα του, είναι οι θέσεις Μητσοτάκη χωρίς επικοινωνιακό ρετούς».

Ακολούθως ο Συριζα προσθέτει:

«Τη στιγμή που η χώρα μας κατέγραψε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι δεν πρέπει να μετράμε πλέον τα κρούσματα. Ο κ. Γεωργιάδης προφανώς δεν αγνοεί ότι από τα κρούσματα προκύπτουν οι διασωληνωμένοι και οι ανθρώπινες απώλειες. Απλά έχει αναλάβει να εκλαϊκεύσει τη κυνική και ανεύθυνη στρατηγική της κυβέρνησης: Να αφήσουν την κοινωνία στο έλεος της πανδημίας, προκειμένου να μη συγκρουστούν με τους ακροδεξιούς αρνητές του κορονοϊού και να μην επενδύσουν ούτε ένα ευρώ στο ΕΣΥ».