ΣΥΡΙΖΑ: Όχι άλλη fake αριστεία-Να δημοσιοποιήσει ο Διαματάρης το μεταπτυχιακό του Columbia

«Σε διαφορετική περίπτωση, ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, όχι μόνο πρέπει να τον απομακρύνει άμεσα, αλλά και να απολογηθεί στους πολίτες για την επιλογή του να τον τοποθετήσει»

NewsRoom 02/12/2019 | 12:01

Την άμεση δημοσιοποίηση του μεταπτυχιακού του τίτλου από το Columbia ζητά από τον υφυπουργο Εξωτερικών ο ΣΥΡΙΖΑ με αιχμηρή ανακοίνωσή του.

Η δημοσίευση της απάντησης του πανεπιστημίου Columbia σύμφωνα με την οποία ο Αντώνης Διαματάρης έχει μόνο εγγραφεί στο πανεπιστήμιο (enrollement only, όπως αναφέρεται και στη δημοσίευση) και δεν φαίνεται να έχει αποφοιτήσει, όπως ο ίδιος διατείνεται στο βιογραφικό του, που επισήμως παρουσιάζεται στο σάιτ του ΥΠΕΞ προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Όχι άλλη fake αριστεία κ. Μητσοτάκη

«Σειρά δημοσιευμάτων στον ομογενειακό Τύπο στις ΗΠΑ παρουσιάζουν στοιχεία που αμφισβητούν το βιογραφικό του υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη.

Συγκεκριμένα, ενώ ο κ. Διαματάρης δηλώνει στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το πανεπιστήμιο Columbia, τα δημοσιεύματα αναφέρουν, επικαλούμενα στοιχεία από το ίδιο το πανεπιστήμιο, πως ο κ. Διαματάρης δεν αποφοίτησε ποτέ, αλλά απλώς εγγράφηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα!

Ο κ. Διαματάρης οφείλει άμεσα να προχωρήσει στις αναγκαίες εξηγήσεις. Οφείλει δηλαδή να δημοσιοποιήσει τον μεταπτυχιακό τίτλο που αναφέρει στο βιογραφικό του σημείωμα.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, όχι μόνο πρέπει να τον απομακρύνει άμεσα, αλλά και να απολογηθεί στους πολίτες για την επιλογή του να τον τοποθετήσει. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη fake αριστεία, ρουσφέτια και ψηφοθηρικές δοσοληψίες από την κυβέρνηση της ΝΔ».