Newsroom

Newsroom

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στουρνάρας δεν κρατά πλέον ούτε τα προσχήματα

Ως τον πλέον «φλογερό υπερασπιστή» των επιταγών της τρόικας και των μνημονίων χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα,…

stournaras 3

Ως τον πλέον «φλογερό υπερασπιστή» των επιταγών της τρόικας και των μνημονίων χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, υπογραμμίζοντας ότι «δεν κρατά πλέον ούτε τα προσχήματα».

Σε ανακοίνωσή του για τη «δήθεν» -όπως την χαρακτηρίζει- διαπραγμάτευση του υπουργού Οικονομικών με τον πρωθυπουργό και σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις Στουρνάρα έξω από Μέγαρο Μαξίμου, ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα οδεύει προς το τέρμα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο κ. Στουρνάρας «υπακούει στις εντολές Σαμαρά  που δεν έχει αξιοποιήσει  καμία από τις δυνατότητες που του έχουν δοθεί για να αναδείξει τις καταστροφικές πολιτικές του μνημονίου,  ενώ επιδίδεται μόνο σε ασκήσεις υποταγής προς τους δανειστές»..

«Έτσι μόνο αντιλαμβάνεται ο κ. Σαμαράς την έννοια της “διαπραγμάτευσης”», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι δεν περίμενε κάτι καλύτερο «από τον υπουργό που ζητά την άδεια του κ. Σόιμπλε για να συζητήσει για την αναδιάρθρωση του χρέους».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκεί που όλοι βλέπουν τα συντρίμμια μιας εγκληματικής πολιτικής και τη χρησιμοποίηση της Ελλάδας ως Ιφιγένεια της διάσωσης των τραπεζών, ο υπουργός Οικονομικών βλέπει «αλληλεγγύη» και εμμένει στον ίδιο δρόμο εθελόδουλης υποταγής.