ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παναγιωτόπουλος να σταματήσει να ενισχύει τη νοσηρότητα του πολιτικού κλίματος

Σε κοινή τους δήλωση οι Γιώργος Κατρούγκαλος, Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας τονίζουν ότι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τον Γιάννη Μπουρνού, τον οποίο «αυθαίρετα και άδικα στοχοποίησε, εμφανίζοντάς τον ότι δήθεν αποκάλυψε ευαίσθητα στρατιωτικά μυστικά, ενώ αναφέρθηκε αποκλειστικά και μόνον σε δημοσιεύματα, χωρίς ουδέποτε "να δώσει θέσεις ή διατάξεις του στρατού" όπως συκοφαντήθηκε!».

EK Panagiotopoulos 1

 Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Νίκο Παναγιωτόπουλο να σταματήσει να  ενθαρρύνει «τις πιο ακραίες, μισαλλόδοξες, ακροδεξιές, ψευτοπατριωτικές και εθνικιστικές τάσεις». Αφορμή στάθηκε η προαναγγελία του Νίκου Παναγιωτόπουλου για την ενεργοποίηση του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα εναντίον στρατιωτικών.

Σε κοινή τους δήλωση οι Γιώργος Κατρούγκαλος, Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας τονίζουν ότι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τον Γιάννη Μπουρνού, τον οποίο «αυθαίρετα και άδικα στοχοποίησε, εμφανίζοντάς τον ότι δήθεν αποκάλυψε ευαίσθητα στρατιωτικά μυστικά, ενώ αναφέρθηκε αποκλειστικά και μόνον σε δημοσιεύματα, χωρίς ουδέποτε “να δώσει θέσεις ή διατάξεις του στρατού” όπως συκοφαντήθηκε!».

Όπως αναφέρει ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας και ο αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας, «ο Γιάννης Μπουρνούς και η οικογένειά του από προχθές δέχονται καταιγισμό τρομοκρατικών απειλών και ύβρεων, από οργανωμένο διαδικτυακό μηχανισμό τρολ της ακροδεξιάς, με αφορμή και αφετηρία τις δηλώσεις του κ. Παναγιωτόπουλου».

«Επισημαίνουμε ξανά, ότι ο πρώτος υπαίτιος για όποιες διαρροές είναι η ίδια η κυβέρνηση και ο κ. υπουργός και το «κρυφτούλι» που επέλεξαν. Ο κατάλογος των οπλικών συστημάτων και των πυρομαχικών που εστάλησαν ήδη ή πρόκειται να σταλούν στην Ουκρανία, δεν συνιστά σκόπιμη διαρροή οποιουδήποτε, αλλά πληροφορία διαθέσιμη από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση προς πολλές πηγές, εσωτερικές και διεθνείς» τονίζουν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Αναλυτικά η δήλωσή τους:

«Ευχόμαστε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Τον καλούμε όμως επειγόντως, να σταματήσει να ενισχύει τη νοσηρότητα του πολιτικού κλίματος. Μόλις σήμερα, αντί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας να ανασκευάσει το προσβλητικό για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ατόπημα με το οποίο χαρακτήρισε τα Επιτελεία «ελβετικό τυρί», προανήγγειλε σε συνέντευξή του την ενεργοποίηση του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα εναντίον στρατιωτικών.

Αντί η κυβέρνηση να πάψει το κρυφτούλι με την αποστολή βαρέος οπλισμού στην Ουκρανία για την οποία πληροφορούμαστε τα πάντα από ξένους αξιωματούχους, αντί να πάψει το θέατρο του παραλόγου να «κρύβει» στοιχεία που είναι γνωστά σε όλους τους ενδιαφερόμενους και να εναρμονιστεί με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που ανακοινώνουν επίσημα και λεπτομερώς το τι αποστέλλουν για λόγους διεθνούς τάξης και ασφάλειας αλλά και δημοκρατικής υποχρέωσης απέναντι στους πολίτες τους, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναζητεί «υπευθύνους» στο στράτευμα και στα Επιτελεία.

Ο δρόμος που επιλέγει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις δικές της αδιέξοδες επιλογές είναι εξαιρετικά επικίνδυνος. Πρόκειται για μεθόδευση δημιουργίας διχαστικού κλίματος και αναζήτησης εξιλαστήριων «ενόχων» ενόψει αδιεξόδων; Όταν ο Πρωθυπουργός δηλώνει ότι «είναι ώρα για εθνική συσπείρωση απέναντι σε έναν απρόβλεπτο γείτονα», τι πραγματικά επιδιώκει; Τη συνεννόηση ή τον διχασμό;

Αν επεδίωκε τη συνεννόηση το πρώτο βήμα θα ήταν να ενημερώνει τον ελληνικό λαό και την αντιπολίτευση για κρίσιμες επιλογές της εξωτερικής και εξοπλιστικής πολιτικής αντί να παίζει κρυφτό και να τα μαθαίνουμε από τρίτους.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία του νομού Λέσβου Γιάννη Μπουρνού, τον οποίο αυθαίρετα και άδικα στοχοποίησε, εμφανίζοντάς τον ότι δήθεν αποκάλυψε ευαίσθητα στρατιωτικά μυστικά, ενώ αναφέρθηκε αποκλειστικά και μόνον σε δημοσιεύματα, χωρίς ουδέποτε “να δώσει θέσεις ή διατάξεις του στρατού” όπως συκοφαντήθηκε!  Ο Γιάννης Μπουρνούς και η οικογένειά του από προχθές δέχονται καταιγισμό τρομοκρατικών απειλών και ύβρεων, από οργανωμένο διαδικτυακό μηχανισμό τρολ της ακροδεξιάς, με αφορμή και αφετηρία τις δηλώσεις του κ. Παναγιωτόπουλου.

Επισημαίνουμε ξανά, ότι ο πρώτος υπαίτιος για όποιες διαρροές η ίδια η Κυβέρνηση και ο κ. Υπουργός και το «κρυφτούλι» που επέλεξαν. Ο κατάλογος των οπλικών συστημάτων  και των πυρομαχικών που εστάλησαν ήδη ή πρόκειται να σταλούν στην Ουκρανία, δεν συνιστά σκόπιμη διαρροή οποιουδήποτε, αλλά πληροφορία διαθέσιμη από την ίδια την ελληνική Κυβέρνηση προς πολλές πηγές, εσωτερικές και διεθνείς. Ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, επιλέξαμε υπεύθυνα να μην προτρέξουμε στη δημοσιοποίηση τέτοιων στοιχείων. Ζητήσαμε από την Κυβέρνηση να το πράξει επίσημα. Η Κυβέρνηση ανεύθυνα, αντιδημοκρατικά και υποκριτικά το αρνήθηκε. Τώρα εισπράττει τις συνέπειες των επιλογών της και αντί να βάλει μυαλό, απειλεί με την ενεργοποίηση του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα.

Κύριε Υπουργέ ειλικρινά και ολόψυχα σας ευχόμαστε σιδερένιος, αλλά προς θεού, όχι σιδερόφραχτος. Πρέπει να κλείσει η πόρτα σε κάθε υπόνοια για πρακτικές όπως εκείνες με την υπόθεση «Ασπίδα», που ανήκουν σε σκοτεινές εποχές. Αντιληφθείτε ότι με αυτά που κάνετε και λέτε, ενθαρρύνετε τις πιο ακραίες, μισαλλόδοξες, ακροδεξιές, ψευτοπατριωτικές και εθνικιστικές τάσεις που υπάρχουν ως μειοψηφία στην κοινωνία, αλλά με έντονη παρουσία στο κόμμα σας».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…