ΣΥΡΙΖΑ: Ο κατήφορος της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των φιλικών της ΜΜΕ αναγνωρίζεται πλέον διεθνώς

Καυστική ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση χωρίς να πει το παραμικρό για την έκθεση κόλαφο, για την για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα

mana neyestani c iran owni cle e1328363604715

Ηχηρό ήταν το ράπισμα στην  Νέα Δημοκρατία με αφορμή την αποκαλυπτική έκθεση που δημοσιοποίησαν σήμερα επτά  διεθνείς οργανώσεις για την ελευθερία του Τύπου και ανέφερε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να φιμώσει τις επικριτικές και αντίθετες φωνές.

Καυστική ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο οποίος τόνισε ότι «την ημέρα που διεθνείς οργανώσεις για την ελευθερία του Τύπου περιγράφουν με τα μελανότερα χρώματα την πληγή για την ελευθεροτυπία που ακούει στο όνομα “Κυριάκος Μητσοτάκης”, η Νέα Δημοκρατία μας λέει πως θα έπρεπε να είμαστε ευχαριστημένοι που οι πολίτες έχουν ακόμα πρόσβαση σε ΜΜΕ της επιλογής τους».

«Όμως δεν υπάρχει κανένα σχόλιο για τα συμπεράσματα της έκθεσης των διεθνών οργανώσεων. Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο που η Ελλάδα μπαίνει στον κατάλογο των χωρών που η Δημοκρατία υποφέρει, ούτε για τις ευθείες διώξεις ακόμα και κατά ουδέτερων δημοσιογράφων, ούτε για την πλήρη έκθεση των δημοσιογράφων κατά την κάλυψη διαδηλώσεων σε ακροδεξιές επιθέσεις» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει:

«Επίσης κανένα σχόλιο ούτε για τα ορμπανικά τηλεφωνήματα που γίνονται από το Μαξίμου σε ξένα Μέσα προκειμένου να συκοφαντήσουν τους ανταποκριτές τους. Τουλάχιστον η διοίκηση της ΕΡΤ, που υπάγεται απ’ ευθείας στον κ. Μητσοτάκη, δεν θα είχε τέτοιες οχλήσεις από τη Μόσχα για τον ανταποκριτή της από την Κυψέλη.

Ο κατήφορος πλέον της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των φιλικών της ΜΜΕ αναγνωρίζεται πλέον διεθνώς ότι πλήττουν την ίδια τη Δημοκρατία στην Ελλάδα. Κι αυτό πραγματικά δεν έχει κανένα προηγούμενο».

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ των στημένων τηλεοπτικών διαγωνισμών, του ελέγχου των αρμών της εξουσίας, της ΕΡΤ του Καψώχα και της Ακριβοπούλου, της στοχοποίησης δημοσιογράφων και των αυτόφωρων συλλήψεων, εμφανίζεται ως υπερασπιστής της ελευθερίας του Τύπου, γελάνε και τα βοσκοτόπια. Η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα όχι μόνο είναι θεσμικά κατοχυρωμένη, αλλά αποτελεί καθημερινή πρακτική στο πλαίσιο του κράτους Δικαίου, με μεγάλο πλουραλισμό μέσων και άσκηση κάθε είδους κριτικής στην κυβέρνηση και στους θεσμούς.

Αυτό το διαπιστώνει κάθε πολίτης, που έχει την δυνατότητα να ενημερωθεί ελεύθερα, οποιαδήποτε στιγμή, από το μέσον της επιλογής του».

Αίγιο: Νεκρός κλήθηκε να πληρώσει τον οικογενειακό του τάφο 33 χρόνια μετά τον θάνατό του

t

Αίγιο: Νεκρός κλήθηκε να πληρώσει τον οικογενειακό του τάφο 33 χρόνια μετά τον θάνατό του

Ο Δήμος Αιγιάλειας απέστειλε ειδοποίηση για οφειλή άνω των 1.500 ευρώ σε δημότη που έχει…

Πάτρα: Επεισόδιο μεταξύ συγκρατούμενων στον Άγιο Στέφανο – Ένα άτομο στο νοσοκομείο

φυλακες 1

Πάτρα: Επεισόδιο μεταξύ συγκρατούμενων στον Άγιο Στέφανο – Ένα άτομο στο νοσοκομείο

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου σύμφωνα με ιατρικές πηγές, νοσηλεύεται…

«Κλείδωσε» ο καιρός για Ανάσταση και Πάσχα – Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τον καιρό των εορτών

6535032

«Κλείδωσε» ο καιρός για Ανάσταση και Πάσχα – Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τον καιρό των εορτών

Η ΕΜΥ παρουσίασε την πρόγνωση για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες μέρες

Οι Προτάσεις μας

Καιρός: Νέα πρόγνωση για την Κυριακή του Πάσχα – Ασταθείς θερμοκρασίες και τοπικές βροχές

kairos

Καιρός: Νέα πρόγνωση για την Κυριακή του Πάσχα – Ασταθείς θερμοκρασίες και τοπικές βροχές

Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, από τη Μεγάλη Πέμπτη ως και την Κυριακή του…

Σχετικά με ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαλεί ο Γεωργιάδης: «Θα δημοσιοποιήσω τα αιτήματα για ρουσφέτια βουλευτών του ΠΑΣΟΚ – Την υποκρισία δεν την ανέχομαι»

georgiadis

Προκαλεί ο Γεωργιάδης: «Θα δημοσιοποιήσω τα αιτήματα για ρουσφέτια βουλευτών του ΠΑΣΟΚ – Την υποκρισία δεν την ανέχομαι»

«Αν μάθατε από μένα σήμερα το 2026, ότι όλοι οι βουλευτές κάνουμε και τέτοια, τότε…