ΣΥΡΙΖΑ νικητής

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ, το φάντασμα της διεύρυνσης του

ek syriza

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ, το φάντασμα της διεύρυνσης του.
Διαβάζω στο Wikipedia:

«Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) είναι ελληνικό πολιτικό κόμμα της αριστεράς. Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2004 ως εκλογική συμμαχία αριστερών κομμάτων και οργανώσεων, μεγαλύτερη συνιστώσα των οποίων ήταν ο Συνασπισμός, ενώ τον Ιούνιο του 2012 επανιδρύθηκε ως ενιαίο κόμμα. Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Από το 2012, μετά την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, (ως απόρροια της οικονομικής κρίσης), ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το ένα από τα δύο κυρίαρχα πολιτικά κόμματα στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας, μαζί με την Νέα Δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρέτησε ως κυβέρνηση από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Ιούλιο του 2019 με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα».

Δύο παράγραφοι. Εκατό λέξεις. Η ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ…
Όλα αυτά τα χρόνια από τον ΣΥΡΙΖΑ του 3,26% του 2004, έως τον ΣΥΡΙΖΑ της κυβέρνησης του 36,34% και τον σημερινό του 31,53%, ο οργανωμένος κόσμος του, οι οργανώσεις του, παρέμειναν περίπου στο ίδιο αριθμό προσώπων. Οικογενειακή υπόθεση. Καταλαβαινομαστε τώρα, δεν χρειάζονται περισσότερα.

Ήρθε και η διάσπαση του καλοκαιριού του 2015, με την δημιουργία της ΛΑΕ… Ακόμα λιγότεροι…

Και τώρα τι κάνουμε;

Η κεντρική επιτροπή στην διακήρυξη της του Σαββάτου, κάλεσε τον δημοκρατικό κόσμο να ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ – δημοκρατική συμμαχία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μεγαλώσει.

Αυτό δημιουργεί φόβο και ελπίδα.

Φόβο για το καινούριο, για τους καινούριους ανθρώπους που έρχονται. Φόβο για το πώς θα είναι ο καινούργιος διευρυμένος ΣΥΡΙΖΑ.

Τόσα χρόνια από τον ΣΥΡΙΖΑ του 3,26% έως τον ΣΥΡΙΖΑ που κυβέρνησε, λίγοι άνθρωποι τράβηξαν το κουπί. Αγωνίστηκαν. Κοπίασαν. Υπέμειναν με πίστη και αποφασιστικότητα, με καρτερία και ελπίδα, τα χαμηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, την αβεβαιότητα της συνέχειας της παρουσίας του. Δεν έκαναν πίσω. Δεν έλπιζαν σε πολλά. Δεν περίμεναν ανταλλάγματα. Θέσεις, εξουσία… Μόνο πίστη, και επιμονή για κάτι που φαινόταν τότε αδύνατο. Ο ΣΥΡΙΖΑ κόμμα εξουσίας.

Είναι άδικο να λέμε ότι αυτοί οι άνθρωποι του 3% δεν θέλουν να μεγαλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θα χάσουν την βόλεψη τους, τις κομματικές τους θέσεις. Ανησυχούν, αγωνιούν και προβληματιζονται. Το δικαιούνται.

Κάποιες φορές οι «νέοι» που έρχονται, με την ορμή του «νεοφώτιστοι», κουβαλάν μια ελαφριά αλαζονεία, μια ελαφριά υπεροψία. Γνωρίζουν τι έφταιξε στον ΣΥΡΙΖΑ, τι φταίει σήμερα ,τα ξέρουν όλα. Θα τα φτιάξουν.

Πού ήσαστε σύντροφοι τόσο καιρό, σκέφτονται κάποιοι από τα παλιά. Ανθρώπινο.

Σήμερα κυβερνά η πιο επικίνδυνη, κυνική ΝΔ, από την μεταπολίτευση και μετά. Έχει στήσει ένα επικοινωνιακό imperium, Εμφανίζουν και εξαφανίζουν ειδήσεις. Μεγιστοποιούν και ελαχιστοποιούν γεγονότα. Εποκοινωνιακός βιασμός. Προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο, ότι είναι ικανοί επιτυχημένοι, κανονικοί, απαραίτητοι.

Αιχμαλωσία της σκέψης των ανθρώπων. Ένα ιδιότυπο σύνδρομο της Στοκχόλμης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ηττηθεί επικοινωνιακά. Πρέπει να αντιδράσει.

Η διεύρυνσή του είναι απαραίτητη. Μετάγγιση νέου αίματος. Ζωογόνο. Νέοι άνθρωποι σε ηλικία. Πολίτες με ιδιαίτερες κοινωνικές αναφορές στις τοπικές κοινωνίες. Άνθρωποι με κινηματική δράση, με κοινωνική προσφορά και αναγνώριση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να φοβάται αυτούς που έρχονται. Θα του δώσουν νέα ορμή. Σφρίγος.

Ακούω για πασκοποίηση. Η πασοκοποίηση είναι άνευ περιεχομένου. Το ΠΑΣΟΚ είναι νεκρό τουλάχιστον δέκα χρόνια. Ο κόσμος που θα έρθει στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα έρθει για να αναστήσει το ΠΑΣΟΚ. Θα έρθει γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την σημερινή αριστερή δημοκρατική προοδευτική παράταξη. Την προοπτική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να γίνει η μεγάλη αριστερή, δημοκρατική, προοδευτική παράταξη. Μόνο ως παράταξη μπορεί να αντιμετωπίσει νικηφόρα την δεξιά. Με πανστρατιά.

Ένα ευρύ αριστερό δημοκρατικό κίνημα αντίστασης.

Ένα ευρύ αριστερό δημοκρατικό κίνημα διακυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να φτάσει σε κάθε εκατοστό της Ελλάδας. Να είναι παρών παντού. Στα χωριά, στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια.

Μέχρι τώρα δεν ήταν…

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μεγαλώσει. Αυτό δημιουργεί φόβο και ελπίδα.

Ελπίδα για το καινούριο, για τους καινούριους ανθρώπους που έρχονται. Ελπίδα για τον καινούριο διευρυμένο ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το φάντασμα της διεύρυνσης του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να εξορκίσει τα φαντάσματα του. Να πετύχει την διεύρυνση του. Είναι ο μόνος τρόπος για την νικηφόρα πορεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέλους πρέπει να μάθει να νικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να μάθει να νικά.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…