ΣΥΡΙΖΑ: Μία συμφωνία αρον – άρον δημιουργεί επικίνδυνα προηγούμενα

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά άμεση ενημέρωση από την κυβέρνηση για την αξιολόγηση της συμφωνίας, με την Αίγυπτο, σημειώνοντας πως «τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης θα ήταν πολύ καλύτερα»  

5125779

«Η Ελλάδα οφείλει να αντιμετωπίσει τη σύναψη του παράνομου μνημονίου Τουρκίας – Σαράτζ στο πλαίσιο μίας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για την οριοθέτηση της ΑΟΖ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι η σύναψη μίας συμφωνίας άρον – άρον δημιουργεί επικίνδυνα προηγούμενα για τις εθνικές μας θέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά άμεση ενημέρωση από την κυβέρνηση για την αξιολόγηση της συμφωνίας, σημειώνοντας πως «τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης θα ήταν πολύ καλύτερα», εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεχθεί την πρόταση του κόμματος για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό έχει υπογραμμίσει ότι η Ελλάδα οφείλει να αντιμετωπίσει την σύναψη του παράνομου μνημονίου Τουρκίας – Σαράτζ στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής και όχι συνάπτοντας μια συμφωνία άρον – άρον με την Αίγυπτο που δημιουργεί επικίνδυνα προηγούμενα για τις εθνικές μας θέσεις.

Ειδικά δε καθώς η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της τη δυνατότητα επέκτασης των χωρικών υδάτων νοτίως και ανατολικά της Κρήτης και διεκδίκησης ισχυρών ευρωπαϊκών κυρώσεων έναντι της παραβίασης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Αντ’ αυτού, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέονται από κυβερνητικές πηγές, με τη Συμφωνία που υπεγράφη, η Κυβέρνηση βιάστηκε να αποδεχθεί μειωμένη επήρεια για την Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί του Αιγαίου, αλλά και να κάνει αποδεκτή τη μερική οριοθέτηση της ΑΟΖ της Ρόδου.

Εάν ο κ. Μητσοτάκης είχε δεχθεί την πρότασή μας για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, με σκοπό την χάραξη ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής, τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης θα ήταν πολύ καλύτερα. Περιμένουμε άμεση ενημέρωση για την περαιτέρω αξιολόγηση της συμφωνίας.

Αιχμηρή απάντηση της Κατερίνας Στεφανίδη στις ευχές Μητσοτάκη: «Παρακαλώ εγκρίνετε την αίτηση για ιθαγένεια στον σύζυγό μου

stefanidi

Αιχμηρή απάντηση της Κατερίνας Στεφανίδη στις ευχές Μητσοτάκη: «Παρακαλώ εγκρίνετε την αίτηση για ιθαγένεια στον σύζυγό μου

Την εκδικητική άρνηση της κυβέρνηση να προχωρήσουν στην τιμητική πολιτογράφηση του συζύγου και προπονητή της…

Βίντεο-σοκ: 22χρονη καταγγέλλει με αίματα στο πρόσωπο ότι την ξυλοκόπησε άγρια ο σύζυγός της

γυναικα αιματα

Βίντεο-σοκ: 22χρονη καταγγέλλει με αίματα στο πρόσωπο ότι την ξυλοκόπησε άγρια ο σύζυγός της

Συγκλονίζει η καταγγελία νεαρής κοπέλας η οποία όπως καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον…