Newsroom

Newsroom

ΣΥΡΙΖΑ: Με τη «μεταγραφή από την Κύπρο» του κ. Στυλιανίδη επιβεβαιώνεται η πρωτοφανής ένδεια στελεχών της ΝΔ

Αφού δεν κατάφερε να υφαρπάξει έναν σύμβουλο του κ. Τσίπρα τώρα κάνει μεταγραφή από τον Κύπρο - Δημήτρης Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση έχει μπει σε έναν κύκλο αναντίστρεπτης φθοράς

5335779

Ως επιβεβαίωση της «ένδειας στελεχών της ΝΔ» σχολιάζει την υπουργοποίηση του Κύπριου, πρώην Ευρωπαίου επιτρόπου, Χρήστου Στυλιανίδου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 «Ο κ. Μητσοτάκης αρχικά με τον ανασχηματισμό παρωδία επιβεβαίωσε την παταγώδη αποτυχία του και την προσπάθεια διεμβολισμού των πολιτικών του αντιπάλων αντί για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, επιχειρώντας να υφαρπάξει έναν σύμβουλο του κ. Τσίπρα και πρώην στέλεχος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Σήμερα με τη «μεταγραφή από την Κύπρο» του κ. Στυλιανίδη και την άρον-άρον πολιτογράφησή του για να γίνει υπουργός στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη φρόντισε να επιβεβαιώσει και την πρωτοφανή ένδεια στελεχών της ΝΔ», καταλήγει.

Η κυβέρνηση έχει μπει σε έναν κύκλο αναντίστρεπτης φθοράς

Την αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που κλήθηκε να διαχειριστεί κατήγγειλε σε συνέντευξή του στη Real News της Κυριακής ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση έχει μπει σε έναν κύκλο αναντίστρεπτης φθοράς».

Ειδικότερα, απαρίθμησε: «Απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας, απέτυχε στην οικονομία, απέτυχε στη διαχείριση των πυρκαγιών και τελικά κατέφυγε σε ένα όργιο αυταρχισμού απέναντι στα αδιέξοδά της. Προσθέστε σε αυτά και την πρωτοφανή αλαζονεία των υπουργών της, αλλά και τον λουδοβικισμό του κ. Μητσοτάκη που περιφέρεται αυτοθαυμαζόμενος, και θα εξηγήσετε τη διάχυτη λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή που διογκώνονται διαρκώς».

«Έχουμε εισέλθει αντικειμενικά σε μια μακρά προεκλογική περίοδο, η οποία θα λήξει με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής πλειοψηφίας. Αυτό, όμως, που τώρα προέχει είναι η προστασία της ζωής και της υγείας των πολιτών μπροστά στο τέταρτο κύμα της πανδημίας. Αυτή είναι η πρώτιστη προτεραιότητα της περιόδου», διεμήνυσε ο Δημ. Τζανακόπουλος.

Σχετικά με τον ανασχηματισμό και τις αλλαγές Χαρδαλιά-Χρυσοχοΐδη σχολίασε: «Δεν είναι ανάληψη ευθύνης αυτό, αλλά μια προσπάθεια να διασωθεί και να δραπετεύσει από τα αδιέξοδα που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δημιούργησε, από τις καταστροφικές συνέπειες των δικών του πολιτικών επιλογών. Εξάλλου, σύμφωνα και με τη θεωρία του επιτελικού κράτους, όλα ξεκινούν και τελειώνουν στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη. Οπότε, ματαίως ψάχνει τώρα να φορτώσει αλλού την ευθύνη. Έχει την τιμή να είναι αποκλειστικά δική του».

Αλλά και για την «επιλογή υπουργοποίησης του ακροδεξιού κ. Πλεύρη» σημειώνει: «Είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, αλλά και τραυματική για την ίδια τη δημοκρατία. Αποδεικνύει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει κανένα άλλο ενδιαφέρον εκτός από τη μικροπολιτική διαχείριση της αποτυχίας του και στην πανδημία».

Τέλος, ο γραμματέας του κόμματος ξεκαθάρισε ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή είχε κρυστάλλινη θέση υπέρ του καθολικού εμβολιασμού και αυτό ήταν και είναι μια θέση αρχής υπέρ της κοινωνικής αλληλεγγύης και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Εξάλλου, το κοινό των αρνητών ανήκει πολιτικά και ιδεολογικά κυρίαρχα στην άκρα δεξιά και η εκτίμησή μου είναι ότι αυτό συνδέεται με την επιλογή υπουργοποίησης του ακροδεξιού κ. Πλέυρη».

 

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…