ΣΥΡΙΖΑ: Mε ευθύνη του Μητσοτάκη το σημερινό κοινοβουλευτικό πραξικόπημα

«Πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την «σημερινή απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να εξαιρέσει από τις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής το Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Παύλο Πολάκη».

EK SYRIZA 1

«Πρόκειται για μία πολιτική μεθόδευση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να φιμώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, να συγκαλύψει το σκάνδαλο Novartis και να εκφοβίσει τους μάρτυρες και τους εισαγγελικούς λειτουργούς που συνεχίζουν να το διερευνούν», προσθέτει ανακοίνωσή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποδεχθεί ούτε να νομιμοποιήσει αυτή την κατάπτυστη απόφαση που προσβάλλει ευθέως τους δημοκρατικούς θεσμούς, την κοινοβουλευτική δημοκρατία και τα δικαιώματα των βουλευτών, όπως αυτά προβλέπονται και κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Δεν αναγνωρίζουμε στην πλειοψηφία της Επιτροπής αρμοδιότητα και δικαίωμα να καθορίζει αυτή με ποια πρόσωπα θα εκπροσωπείται το κάθε κόμμα σε αυτήν, κάτι που αποτελεί αποκλειστικό δικαίωμα της κάθε κοινοβουλευτικής ομάδας για τα μέλη της.

Πόσο δε μάλλον, όταν το σκεπτικό της απόφασής τους είναι ότι εξαιρούν τους συγκεκριμένους βουλευτές εξ αιτίας των εκπεφρασμένων πολιτικών τους θέσεων για το σκάνδαλο.

Σκεπτικό που έχει καταγραφεί στα πρακτικά και μας οδηγεί σε σκοτεινές για τη δημοκρατία εποχές.

Τις αμέσως επόμενες μέρες η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου οι εμπνευστές της απόφασης αυτής να συνειδητοποιήσουν ότι διαπράττουν μέγα κοινοβουλευτικό και θεσμικό ατόπημα», αναφέρει.

«Σε κάθε περίπτωση, ούτε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να φιμωθούν ούτε η αλήθεια για το σκάνδαλο Novartis να συσκοτισθεί», καταλήγει.

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…