ΣΥΡΙΖΑ: Το κράτος του Μητσοτάκη υπηρετεί μόνο τις τράπεζες

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών», δύο βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών κρίνουν ανεφάρμοστη διάταξη ευνοϊκής μεταχείρισης τραπεζικών στελεχών – «Οι δικαστικές αποφάσεις αποκαλύπτουν τις απροκάλυπτες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη», σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

NewsRoom 25/07/2020 | 14:37

Τον δρόμο της ακύρωσης των προκλητικών  ρυθμίσεων με τις οποίες η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχείρησε να αμνηστεύσει οριστικά τα τραπεζικά στελέχη εναντίον των οποίων εκκρεμούν κατηγορίες κακουργηματικής απιστίας ανοίγουν δύο πρόσφατα βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του  το μόνο που την ενδιαφέρει την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η προάσπιση των ισχυρών

«Οι δικαστικές αποφάσεις που φέρνει στη δημοσιότητα το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών, αποκαλύπτουν τις απροκάλυπτες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη», σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας τα εξής:

«Η κυβέρνηση προχώρησε σε διατάξεις-δώρο στους τραπεζίτες, παραβιάζοντας θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματος. Οι δικαστικές αποφάσεις επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί για το κράτος δικαίου. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η προάσπιση των ισχυρών.

Για μια ακόμα φορά, επιβεβαιώνεται ότι το “επιτελικό” κράτος του κ. Μητσοτάκη είναι το κράτος στην υπηρεσία των τραπεζικών στελεχών και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων».