ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγελία στη ΔΗΕ για ιστοσελίδες σεξιστικού περιεχομένου

Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτουν καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ερώτηση στη Βουλή για τη δίωξη των υπευθύνων ιστοσελίδας με σεξιστικές αναρτήσεις και την απαγόρευση σχετικών αναρτήσεων στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

revenge porn an 3 83805253 ver1.0

Πρωτοβουλίες για τη δίωξη των υπευθύνων και την απαγόρευση ιστοσελίδων, τόσο με καταγγελία στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου με κατάθεση ερώτησης αναλαμβάνουν τρεις τομεάρχες της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Ειρήνη Αγαθοπούλου, αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης και Μάριος Κάτσης, τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οπως αναφέρουν σε σχετική δήλωση, «η συνεχώς αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου από όλους μας, δεν συνεπάγεται την παράνομη, ανεξέλεγκτη και αήθη χρήση του, πίσω από την ανωνυμία όσων δρουν, με πρωτοφανή εκδικητικό, απάνθρωπο και εκβιαστικό τρόπο.

Ενημερωθήκαμε από άρθρα αλλά και από δημοσιεύσεις συμπολιτών μας στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης ότι σε ιστοσελίδα αναρτώνται φωτογραφίες γυναικών και κοριτσιών χωρίς τη συγκατάθεσή τους, χωρίς να απαιτείται κανενός είδους ταυτοποίηση ή εγγραφή των χρηστών.

Με τον τρόπο αυτό δημιουργήθηκε ένας διαδικτυακός χώρος εκδικητικού σεξιστικού περιεχομένου που αναρτά φωτογραφίες ακόμη και παιδικής πορνογραφίας, καθώς δεν ασκείται κανένας έλεγχος στο περιεχόμενο που ανεβαίνει.

Είναι καθήκον μας, να υπερασπιστούμε τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, να αναδείξουμε τους υπεύθυνους που τα καταπατούν, να εμποδίσουμε την εγκληματική δράση, να υπερασπιστούμε τους συμπολίτες μας, γυναίκες αλλά και άνδρες, που πέφτουν θύματα εκβιασμών και εκδίκησης, μέσω ανώνυμης, παράνομης χρήσης του διαδικτύου.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε τις συνέπειες που μπορεί να έχει η συνέχιση τέτοιων δράσεων, στην ζωή μιας γυναίκας και την πορεία μιας κοινωνίας, , η αναπαραγωγή σεξιστικών, αναχρονιστικών στερεοτύπων και η ανεξέλεγκτη λειτουργία τέτοιων ηλεκτρονικών πλατφορμών, με σκοπό το οικονομικό κέρδος.

Σε αυτό το πλαίσιο καταθέτουμε τις επόμενες ημέρες καταγγελία στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας για την ανεύρεση των υπευθύνων και την απαγόρευση δημοσιοποίησης του εκβιαστικού περιεχομένου και ερώτηση στο Κοινοβούλιο για τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα αλλά και για την αντιμετώπιση αντίστοιχων παράνομων ενεργειών. Στόχος μας να απαγορεύονται «άμεσα» η συγκεκριμένη και οι αντίστοιχες ιστοσελίδες τουλάχιστον στη χώρα μας. Παράλληλα πρέπει να αποκλειστεί και η πρόσβαση μέσω άλλης χώρας οπότε η Ε.Ε. με τη συνδρομή του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ΕNISA) που εδρεύει στην Αθήνα, να ασκήσει το συμβουλευτικό και συντονιστικό του ρόλο στο να αντιμετωπιστεί πανευρωπαϊκά αυτό το ντροπιαστικό φαινόμενο.

Στο ίδιο πλαίσιο, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των συμπολιτών μας, τον εντοπισμό οποιασδήποτε αντίστοιχης ιστοσελίδας και απαγόρευσης της δράσης εκβιαστών αποτελεί κοινωνικό και πολιτικό μας καθήκον.

Οι πολίτες δεν θα μείνουν μόνοι τους απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα, και τους καλούμε να μας ενημερώνουν και ταυτόχρονα να καταγγέλλουν-με σεβασμό της ανωνυμίας τους, στις αρμόδιες αρχές οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια υποπέσει στην αντίληψή τους», καταλήγουν.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…