Newsroom

Newsroom

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ζητούν διαγραφή του Χριστογιάννη για την "επανάσταση της χούντας"

Να πάρουν θέση η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναφορικά με τις δηλώσεις του βουλευτή Πιερίας Δημήτρη Χριστογιάννη…

Να πάρουν θέση η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναφορικά με τις δηλώσεις του βουλευτή Πιερίας Δημήτρη Χριστογιάννη που υποστήριξε ότι «υπήρξαν και υπάρχουν στελέχη στη ΝΔ που συμπαθούν τη χούντα και τους χουντικούς» και πως «η χούντα ήταν επανάσταση» ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δηλώσεις του κ. Χριστογιάννη έγιναν στο Action24.

«Αλήθεια, η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς συμφωνούν με τον βουλευτή τους ότι η κατάλυση της Δημοκρατίας από τη μισητή χούντα, στην περίοδο της οποίας έγιναν βασανιστήρια και δολοφονίες, ήταν επανάσταση για τη χώρα; Αν όχι, οφείλουν να αποδοκιμάσουν και να διαγράψουν τον βουλευτή τους, ειδάλλως η ΝΔ του κ. Σαμαρά θεωρεί ότι ‘η χούντα ήταν επανάσταση’» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίδραση και από το ΠΑΣΟΚ

Απαράδεκτη και ανατριχιαστική αποκαλεί το ΠΑΣΟΚ τη δήλωση Χριστογιάννη. Με ανακοίνωσή του, το συγκυβερνόν κόμμα καλεί τη ΝΔ «να αποδοκιμάσει άμεσα τις φιλοχουντικές απόψεις του βουλευτή της και να τον επαναφέρει στη τάξη».

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ επιχειρεί να «μαζέψει» τα σπασμένα, κάνοντας λόγο σε ανακοίνωσή του για διαστρέβλωση των λεγομένων του

Ωστόσο το βίντεο μιλά από μόνο του…