ΣΥΡΙΖΑ: «Ή τον διώχνει ο Μητσοτάκης ή ταυτίζεται με τις αθλιότητές του»

Σκληρή απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στις κατηγορίες του Άδωνη Γεωργιάδη περί χρηματισμού των Αλέξη Τσίπρα και Παύλου Πολάκη από τη Novartis. 

αδωνης1 1

Στον ΣΥΡΙΖΑ «βράζουν» με τις σημερινές δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη από το περιστύλιο της Βουλής, όπου ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Παύλος Πολάκης «μπορεί να χρηματίστηκαν για το νόμο που έφεραν για τις πολυεθνικές και την τιμολόγηση φαρμάκων». Οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεν έμειναν αναπάντητες, με το κόμμα να εκδίδει οργισμένη ανακοίνωση, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «στείλει σπίτι του» τον υπουργό, ειδάλλως θα γίνει αντιληπτό ότι ταυτίζεται πλήρως με τις απόψεις του.

«Ο κ. Μητσοτάκης ή στέλνει σπίτι του τον κ. Γεωργιάδη ή ταυτίζεται με αυτόν και τις αθλιότητές του. Ο κ. Γεωργιάδης φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ζορίζεται για τα καλά με το σκάνδαλο Novartis, ιδίως μετά τις αποκαλύψεις στο ντοκιμαντέρ της Ελβετικής τηλεόρασης. Και όπως κάθε γνήσιος ακροδεξιός που έχει μελετήσει τον Γκέμπελς, όταν ζορίζεται, ξεσπά σε χυδαιότητες για αντιπερισπασμό. Θα έχει φαίνεται τους λόγους του να αγχώνεται, καθώς η έρευνα της Δικαιοσύνης που τον αφορά παραμένει σε εξέλιξη. Το θέμα όμως δεν είναι ο ίδιος, αλλά ο Πρωθυπουργός που τον ανέχεται. Τα περιθώρια των ελιγμών στενεύουν. Ή τον στέλνει σπίτι του απόψε ή ταυτίζεται πλέον απόλυτα με αυτόν και τις αθλιότητές του, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει στο μέλλον», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωση Πολάκη

Από την πλευρά του, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, τοποθετήθηκε για τις δηλώσεις Γεωργιάδη μέσω του documentonews.gr, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι… γελούν και τα κομοδίνα με τα όσα ειπώθηκαν από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Όταν έχεις παραδεχθεί στην ελβετική τηλεόραση πως η Novartis χρημάτιζε πολιτικούς και γιατρούς αλλά έσωζε και κόσμο και έχεις καταλάβει πως έβγαλες τα μάτια σου μόνος σου ενώ κλαιγόσουν στα κανάλια πως δεν υπάρχει σκάνδαλο και θα γδάρεις τους εχθρούς σου ζωντανούς, τότε λες -πετώντας την μπάλα στο διάστημα- πως τα πήρε ο Τσίπρας και ο Πολάκης από τη Novartis Αφενός γελούν και τα κομοδίνα και αφετέρου μάλλον το γνωστό πρόβλημα συμπεριφοράς περνάει πλέον σε άλλη σφαίρα αντιμετώπισης… Χρειάζεται ειδικός επιστήμονας και όχι πολιτικός αντίπαλος!».