Newsroom

Newsroom

ΣΥΡΙΖΑ: Η τηλεματική αποκαλύπτει την απάτη Καραμανλή-Μητσοτάκη στα μέσα μαζικής μεταφορά

Την ενίσχυση των δημοσίων συγκοινωνιών ζητούν με ανακοίνωσή τους οι τομεάρχες Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς και Χρήστος Γιαννούλης και καταγγέλουν τον υπουργό, Κώστα Καραμανλή, για «προμελετημένο έγκλημα σε βάρος του επιβατικού κοινού εν μέσω πανδημίας, αλλά και του δημοσίου συμφέροντος».

mmm

Στην ανακοίνωσή τους τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται στο θέμα που «αποκάλυψε σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών, φέρνοντας στη δημοσιότητα αποτελέσματα πολύμηνης έρευνας για τις αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα» και προσθέτουν: «Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της τηλεματικής του ΟΑΣΑ, ενώ στην Αττική υπήρχαν διαθέσιμα πάνω από 1.400 αστικά λεωφορεία και 350 τρόλεϊ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, έσπευσε να δηλώσει πως παρέλαβε μόνο 850 λεωφορεία, τα οποία αφορούν δρομολόγια θερινής περιόδου. Στόχος του να δικαιολογήσει την παραχώρηση 60 αστικών γραμμών στα ΚΤΕΛ. Τα επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία μέσα στο 2020 έκαναν δρομολόγια 1.539 λεωφορεία ή τρόλεϊ, διαψεύδουν το αφήγημα της κυβέρνησης».

 Σημειώνουν επίσης, ότι «όπως διαπιστώσαμε και σε σημερινή μας επίσκεψη σε αμαξοστάσια του ΟΣΥ, 270 οχήματα (170 λεωφορεία και 100 τρόλεϊ) βρίσκονται ακινητοποιημένα, λόγω μικρών βλαβών και έλλειψης οδηγών».

Κλείνοντας, καλούν τους αρμόδιους «να προχωρήσουν στην επισκευή τους και στην τοποθέτηση οδηγών από το υπάρχον προσωπικό. Να ανακαλέσουν τις αποσπάσεις οδηγών σε βουλευτικά και υπουργικά γραφεία. Να προχωρήσουν σε έκτακτο διαγωνισμό – με τις προϋποθέσεις του ΑΣΕΠ και με διακομματικό έλεγχο – για την πρόσληψη οδηγών. Και τέλος, να επανεκκινήσουν τον διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ για 750 νέα λεωφορεία, τον οποίο ακύρωσε ο κ. Καραμανλής».

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…