Newsroom

Newsroom

ΣΥΡΙΖΑ: "Η τακτική του καλού μαθητή της Μέρκελ δεν απέδωσε"

Για «στρατηγική ήττα» της κυβέρνησης, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας παράλληλα το νέο πακέτο μέτρων, ως το πιο αντικοινωνικό και…

Για «στρατηγική ήττα» της κυβέρνησης, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας παράλληλα το νέο πακέτο μέτρων, ως το πιο αντικοινωνικό και ακραίο πακέτο μέτρων, με την κυβέρνηση να «έχει περιέλθει σε κατάσταση πλήρους απαξίωσης τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η τακτική του καλού μαθητή της Μέρκελ δεν απέδωσε, γεγονός που καταδεικνύεται από «τον συνεχιζόμενο εκβιασμό των τροικανών σχετικά με την καταβολή της δόσης».

«Αλήθεια τι λένε τώρα οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης που εκβίαζαν τον ελληνικό λαό με το επιχείρημα ότι αν δεν εκταμιευτεί άμεσα η δόση η χώρα θα οδηγηθεί στην άτακτη χρεοκοπία;», διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση «καταρρέει υπό το βάρος της αποτυχίας του μνημονιακού προγράμματος και των κοινωνικών αντιστάσεων».

Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο λαός θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του και θα επιβάλει τις εξελίξεις, ανατρέποντας «τη μνημονιακή πολιτική και τους εκφραστές της», στηρίζοντας μια νέα στρατηγική για την Ελλάδα.