ΣΥΡΙΖΑ: Η σημερινή πρόταση της εισαγγελέως απέδωσε με πληρότητα την αλήθεια

Με την εισαγγελική πρόταση στο Ειδικό Δικαστήριο κατέρρευσε ουσιαστικά η προσπάθεια στοχοποίησης του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

παπας

Μετά τις καταθέσεις πλήθος μαρτύρων που δεν προσκόμισαν κανένα επιβαρυντικό στοιχείο κατά του Ν. Παππά, ήρθε η πρόταση της εισαγγελέως Όλγας Σμυρλή να αποδομήσει πλήρως το κατηγορητήριο εναντίον του πρώην υπουργού. Η εισαγγελική πρόταση ήταν σαφέστατη και πλήρως απαλλακτική για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν προέκυψε κανένα στοιχείο ενοχής για τον κατηγορούμενο. Καμία παρέμβαση δεν έκανε ο κ. Παππάς υπέρ κάποιου υποψηφίου ούτε ειδικά για την εταιρεία του κ. Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα. Είχε την ίδια ίση μεταχείριση όπως και οι άλλοι υπερθεματιστές. Δεν δόθηκε καν δυνατότητα αποπληρωμής με περισσότερες δόσεις. Από κανένα σημείο της ακροαματικής διαδικασίας δεν προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος Νίκος Παππάς δεν τήρησε τους όρους του διαγωνισμού. Με οποιονδήποτε τρόπο δεν ευνοήθηκε η εταιρεία συμφερόντων Καλογρίτσα», ξεκαθάρισε η εισαγγελέας της έδρας.

Η αθώωση Κρέτσου

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το ΣΤ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας απάλλαξε τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρη Κρέτσο, ο οποίος λοιδoρήθηκε επί έξι χρόνια από Ν.Δ. και καθεστωτικά ΜΜΕ για τις κατηγορίες σε σχέση με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Αθώοι κρίθηκαν επίσης ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας και τα πέντε μέλη της επιτροπής αξιολόγησης.

Το σημαντικότερο είναι ότι η παραπάνω απόφαση απέδειξε πως ο διαγωνισμός για τις άδειες ήταν απολύτως διάφανος, στοιχείο που θα πρέπει να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο και στη συναφή υπόθεση του Ειδικού Δικαστηρίου.

«Κορνιοτοποιήθηκε» το κατηγορητήριο

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με σχετική ανακοίνωσή του υπογράμμισε πως με την εισαγγελική πρόταση, η οποία απέδωσε με πληρότητα την αλήθεια, αποδομήθηκε το κατηγορητήριο αλλά και το κυβερνητικό αφήγημα.

«Μετά την αθώωση Κρέτσου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, έρχεται σήμερα η πρόταση της εισαγγελέως, κυρίας Σμυρλή, στο Ειδικό Δικαστήριο για να αποδομήσει όλο το κατηγορητήριο αλλά και το αφήγημα της κυβέρνησης για δήθεν στημένο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η εισαγγελική πρόταση απέδωσε με πληρότητα την αλήθεια», ανακοίνωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ανάλογο μήκος κύματος και η δήλωση του συνηγόρου υπεράσπισης του Νίκου Παππά, Γιάννη Μαντζουράνη: «Με τη σημερινή ειδικώς αιτιολογημένη Πρόταση της Εισαγγελέως του Ειδικού Δικαστηρίου άρθρου 86 παρ. 4 Σ, κ. Ολγας Σμυρλή, κονιορτοποιήθηκε πλήρως το κατηγορητήριο εναντίον του πρώην Υπουργού, κ. Νίκου Παππά, σε όλα τα σημεία του. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου θα αξιολογήσουν με τη δέουσα προσοχή την απολύτως εμπεριστατωμένη Εισαγγελική Πρόταση με αυστηρώς νομικά κριτήρια».

Αμήχανη επίθεση από Ν.Δ.

Χωρίς να σχολιάζει την εισαγγελική πρόταση, η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της επιλέγει ξανά να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ευελπιστώντας πως η απόφαση του δικαστηρίου θα είναι διαφορετική.

Η ανακοίνωση της Ν.Δ.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον ΣΥΡΙΖΑ, από το να σπεύσει να προδικάσει και να προκαταλάβει την απόφαση του ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, πανηγυρίζοντας για την πρόταση της εισαγγελέως στην υπόθεση του Νίκου Παππά, ο οποίος θυμίζουμε ότι δικάζεται για παράβαση καθήκοντος για το στήσιμο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών και την απόπειρα χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης με συγκατηγορούμενο τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα.

Η αγωνία της Κουμουνδούρου είναι πρόδηλη και για μια ακόμη φορά ξεπερνά κάθε όριο επιδεικνύοντας μια ακραία και αντιθεσμική συμπεριφορά που προσβάλλει τη λειτουργία του κράτους δικαίου.

Η Νέα Δημοκρατία με αίσθημα σοβαρότητας και ευθύνης δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον ολισθηρό θεσμικό κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα τοποθετηθεί όσο η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει εκδοθεί η τελική ετυμηγορία.

Θα περιμένουμε την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, το οποίο θα κρίνει μακριά από επικοινωνιακούς θορύβους και κομματικές σκοπιμότητες».

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

kallianos adonis 654 new 102 1

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

«Ήταν ένας άνθρωπος που είχε πολλά νοσήματα, η ανακοπή δεν είναι κάτι που προβλέπεται», τόνισε…

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

ματι

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

Την ενοχή συνολικά έξι από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους για την τραγωδία στο Μάτι αποφάσισε…