ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζει την χώρα σαν να είναι τσιφλίκι του»

'Αμεση ήταν η απάντηση της Κουμουνδούρου στην ΝΔ που ισχυρίζεται ότι το ίδιο έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

prothypourgiko aeroskafos

Απάντηση στην ανακοίνωση της Ν.Δ έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για προεκλογικούς σκοπούς.  Η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωσή της αναφέρει τρεις ημερομηνίες στις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος εν μέσω προεκλογικής περιόδου, στις οποίες πάντως επέστρεφε από επίσημα ταξίδια στο εξωτερικό, με τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ταξί»

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Το κυβερνητικό αεροσκάφος οδηγεί τον κ. Τσίπρα να σπάσει το ρεκόρ ψέματος, υποκρισίας και λαϊκισμού

Ο κ. Τσίπρας συνελήφθη άλλη μια φορά ψευδόμενος. Προκειμένου να επιτεθεί ξανά στον Κυριάκο Μητσοτάκη δήλωσε προ ολίγου στη συνέντευξή του στον κ. Χατζηνικολάου ότι ο ίδιος ως πρωθυπουργός δεν χρησιμοποίησε ποτέ το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε προεκλογική περίοδο.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο ίδιος είχε χρησιμοποιήσει πολλές φορές το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να μεταβεί σε περιοχές της επικράτειας που είχε προεκλογικές ομιλίες ή να επιστρέψει στην Αθήνα από πόλεις όπου περιόδευε.

Συγκεκριμένα:

Στις 14 Ιουνίου του 2019, στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου, ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε το κυβερνητικό αεροσκάφος για να πετάξει από την Μάλτα στη Ρόδο.

Στις 27 Ιουνίου του 2019, ο Αλέξης Τσίπρας είχε χρησιμοποιήσει ένα από τα κυβερνητικά αεροσκάφη για να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης στην Καβάλα.

Ενώ, λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2019, επιστρέφοντας στην Ελλάδα από τις Βρυξέλλες -όπου συμμετείχε σε εργασίες Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ως πρωθυπουργός- δεν προσγειώθηκε στη βάση της Ελευσίνας, αλλά κατευθύνθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου είχε προγραμματισμένη ομιλία σε προεκλογική εκδήλωση.

Είναι προφανές ότι ο Πρωθυπουργός πολλές φορές είναι υποχρεωμένος να συνδυάσει τα κυβερνητικά καθήκοντα που απορρέουν από το αξίωμά του, με την συμμετοχή σε προεκλογικές εκδηλώσεις ως αρχηγός κόμματος. Αλλά αυτό που έκανε εκείνος ως πρωθυπουργός, είναι το ίδιο πράγμα για το οποίο καταγγέλλει σήμερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Ουδείς ποτέ αμφισβήτησε ότι ο εκάστοτε πρωθυπουργός παραμένει πρωθυπουργός και κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Κι ότι κάποιες φορές, πρέπει να συνδυάσει τα καθήκοντά του με την προεκλογική δραστηριότητα. Ποτέ μέχρι σήμερα, που ο κ. Τσίπρας σπάει και αυτό το ρεκόρ ψέματος, υποκρισίας και λαϊκισμού!

«Iδιοκτησιακή αντίληψη»

«Για ιδιοκτησιακή αντίληψη» κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις αιτιάσεις της ΝΔ.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Το ότι ο κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζει τη χώρα σαν να είναι τσιφλίκι του, αυτό είναι γνωστό σε όλους τους πολίτες. Μπροστά στον πανικό της όμως από την κατακραυγή η ΝΔ καταφεύγει σε γελοιότητες».

Ακολούθως εξηγεί: «Εσκεμμένα μπερδεύουν πρωθυπουργικές αποστολές με τα ταξίδια αναψυχής. ‘Αλλο είναι τα επίσημα ταξίδια του κ. Τσίπρα ως πρωθυπουργού για να συμμετάσχει σε επίσημες διεθνείς Συνόδους σε Βρυξέλλες και Μάλτα και άλλο οι 7 μέχρι σήμερα προεκλογικές περιοδείες του κ. Μητσοτάκη με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που έχει μετατρέψει σε ταξί και τα ταξίδια αστραπή με στρατιωτικό ελικόπτερο, στην Επίδαυρο για την παράσταση του γνωστού ‘θεατρανθρώπου’. Ευτυχώς, στις 21 Μαΐου ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του θα είναι εκείνος που θα του δείξει την πόρτα της εξόδου από το Μέγαρο Μαξίμου».

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…