ΣΥΡΙΖΑ: Η Κεραμέως έκρυβε τη σύμβαση με τη CISCO γιατί έδωσε εκατομμύρια ευρώ και προσωπικά δεδομένα

«Κάθε “δωρεά” συνοδευόταν από αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «δώρο» στη CISCO τα προσωπικά δεδομένα 1,5 εκατ πολιτών.

Επίθεση στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με αφορμή την σύμβαση του υπουργείου με τη CISCO, εξαπολύει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την «ότι αφενός έδωσε εκατομμύρια με απευθείας αναθέσεις στην εταιρεία και αφετέρου ότι μετατρέπει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών σε πεδίο εμπορικής εκμετάλλευσης και επεξεργασίας από τους ιδιώτες».

Όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «κάθε “δωρεά” συνοδευόταν από αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ». Ωστόσο, σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κυβέρνηση φρόντισε μάλιστα «να δωρίσει στην εταιρεία κρίσιμα προσωπικά δεδομένα από 1,5 εκατ πολίτες.

«Τώρα γίνεται καθαρό γιατί εδώ και ένα χρόνο η κα Κεραμέως κρύβει τις σχετικές συμβάσεις», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «αδιανόητη επιλογή που μετατρέπει τα προσωπικά δεδομένα πολιτών σε πεδίο εμπορικής εκμετάλλευσης και επεξεργασίας από ιδιωτικές εταιρίες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία:

«Με μια κίνηση της τελευταίας στιγμής, χωρίς καν σχετική ανακοίνωση προς τους αρμόδιους συντάκτες Παιδείας, η κα Κεραμέως ανάρτησε στα μουλωχτά τις συμβάσεις του υπουργείου της με τη CISCO για την τηλε-εκπαίδευση.

Εν όψει της σημερινής κοινοβουλευτικής απάντησης στον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη, η κα υπουργός αναγκάστηκε να προσποιηθεί ότι ανταποκρίνεται στο εδώ και ένα χρόνο αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης να δώσει στη δημοσιότητα τις σκανδαλώδεις συμβάσεις. 

Από το σχετικό έγγραφο του Ελεγκτικού Συνεδρίου που η κα Κεραμέως με πονηρό τρόπο ανάρτησε προκύπτει ότι όσα εμφάνιζε ως δωρεά μέχρι σήμερα, τελικά μόνο δωρεά δεν ήταν.

Αντίθετα, κάθε «δωρεά» συνοδευόταν από αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ.

Η κυβέρνηση όμως δεν έμεινε εκεί. Φρόντισε αυτή να δωρίσει στην εταιρεία κρίσιμα προσωπικά δεδομένα από 1,5 εκ πολίτες. Τώρα γίνεται καθαρό γιατί εδώ και ένα χρόνο η κα Κεραμέως κρύβει τις σχετικές συμβάσεις.

Η κα Κεραμέως και η κυβέρνηση συνολικά θα απολογηθούν στους πολίτες για αυτή την αδιανόητη επιλογή που μετατρέπει τα προσωπικά δεδομένα πολιτών σε πεδίο εμπορικής εκμετάλλευσης και επεξεργασίας από ιδιωτικές εταιρίες. 

Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση και η κα Κεραμέως εκμεταλλεύονται με απύθμενο θράσος τη δραματική κατάσταση που βιώνουν ένα χρόνο τώρα οι μαθητές και οι γονείς τους και κάνουν την πανδημία ευκαιρία πλουτισμού για τους αρεστούς τους».

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…