Newsroom

Newsroom

ΣΥΡΙΖΑ: Χρυσά bonus από τη ΝΔ και στα γαλάζια golden boys στην ΕΡΤ

"Χρυσά bonus από τη ΝΔ και στα γαλάζια golden boys στην ΕΡΤ, τη στιγμή που η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση απαξιώνεται καθημερινά", καταγγέλλουν 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Γ. Οικονόμου.

275604737 2819366515029461 8137416159486587049 n 3

Με επικεφαλής την Ν. Γκαρά, αναπληρώτρια τομεάρχη Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και τον τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Μ. Κάτση, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν να ενημερωθεί η Βουλή:

1) Ποιο είναι το κόστος των «χρυσών» μισθολογίων στον προϋπολογισμό της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., τα οποία αφορά η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εισηγήθηκε στους συναρμοδίους υπουργούς το Διοικητικό Συμβούλιο.

2) Πόσοι, ποιοι, και σε ποιες θέσεις πρόκειται να λάβουν τους «χρυσούς» μισθούς, βάσει της κοινής υπουργικής απόφασης.

3) Με ποια κριτήρια επιλέχτηκαν οι θέσεις που περιλαμβάνονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση να χαρακτηριστούν ως ειδικές κατηγορίες και να λάβουν τους παχυλούς μισθούς.

Όπως ειδικότερα αναφέρουν, «το Δ.Σ της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε στις 17 Φεβρουαρίου 2022 αποφάσισε και ενέκρινε ομόφωνα – απουσία των εκπροσώπων των εργαζομένων – τη νέα «Πολιτική Αποδοχών Στελεχών της ΕΡΤ ΑΕ». Υπέβαλε προς τούτο και σχετική εισήγηση σχεδίου Κοινής Υπουργικής Απόφασης στα συναρμόδια υπουργεία, ώστε οι νέοι «χρυσοί» μισθοί των «χρυσών παιδιών» που έχει διορίσει η Νέα Δημοκρατία στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση να αρχίσουν να καταβάλλονται άμεσα. Η δυνατότητα να μπορεί η Διοίκηση της Ε.Ρ.Τ. να προσφέρει αμοιβές, έξω από κάθε κανόνα και περιορισμό, δόθηκε με την παρ. 2 του άρ. 45 του νόμου Πέτσα -Λιβάνιου 4779/2021, με μια… πονηρή διάταξη, μιας και πέρα από όσους κατέχουν διευθυντικές θέσεις, παχυλούς μισθούς θα λάβουν και «πρόσωπα της εταιρείας που είναι εξουσιοδοτημένα να σχεδιάζουν… (βλ. προσθήκη της παρ. 7 στο άρ. 22 του ν.4354/2015)».

«Οι κ.κ. Ζούλας και Γαμπρίτσιος – εν μια νυκτί – δημιουργούν μια κάστα αρεστών golden boys προκειμένου να ολοκληρώσουν την μετατροπή της Ε.Ρ.Τ. σε «γαλάζιο» φέουδο», καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν ότι είναι αυτά golden boys που «στέλνουν τους σκληρά εργαζόμενους της ΕΡΤ – των ενιαίων μισθολογίων – σε εμπόλεμες ζώνες, χωρίς οργάνωση, χωρίς καν τον στοιχειώδη εξοπλισμό και χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Μόνο εκ των υστέρων η Διοίκηση της ΕΡΤ αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει εξοπλισμό που εξασφάλισε η ΕΣΗΕΑ. Και μέσα σε όλα, οι «άριστοι» της Ε.Ρ.Τ. κλείνουν τον πομπό των βραχέων κυμάτων στην Αυλίδα ο οποίος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για εκπομπές σε περιοχές άμεσου ελληνικού ενδιαφέροντος στην Ουκρανία και την ευρύτερη περιοχή».

Χαρακτηρίζουν επίσης «επιστέγασμα» των «παλινωδιών», «το φιάσκο», «με τον ανύπαρκτο ανταποκριτή της Ε.Ρ.Τ. στη Μόσχα, ο οποίος έδινε ρεπορτάζ δήθεν από τη ρωσική πρωτεύουσα ενώ βρισκόταν επί μήνες στην Ελλάδα».

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…