ΣΥΡΙΖΑ: Η Ν.Δ. θέλει μια Δικαιοσύνη, πρόθυμη να εξυπηρετήσει τη διαπλοκή

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τα ερωτήματα που προκύπτουν για τη Ν.Δ. από το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento δεν άφησε ασυγκίνητο το Μαξίμου. Η Κουμουνδούρου κάνει επίθεση στην ΝΔ και την καλεί να απαντήσει στα πολλά ερωτηματικά που προκύπτουν από το σημερινό δημοσίευμα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης (σ.σ κυβέρνηση ΝΔ), Χαράλαμπος Αθανασίου, εμφανιζόταν “γενναιόδωρος” και απένειμε 110 απονομές χάριτος σε διακινητές ναρκωτικών και προσφύγων και καταδικασθέντες για υπεξαιρέσεις, νοθείες δημοσίων διαγωνισμών και κλοπές. Σημειώνεται ότι η απονομή χάριτος που αποτελεί αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας ασκείται βάσει γνωμοδότησης του Συμβουλίου Χαρίτων και φέρει την υπογραφή του υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, ο οποίος προτείνει την εκάστοτε απονομή. 

Την ώρα που η Δικαιοσύνη δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο στην Ηριάννα και η ΝΔ φωνάζει για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, το ρεπορτάζ γεννάει πολλά ερωτηματικά στα οποία πρέπει να απαντήσει η αξιωματική αντιπολίτευση, ανεφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento σχετικά με παρεμβάσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σαμαρά, Χαράλαμπου Αθανασίου, οι οποίες περιλαμβάνουν από δωροδοκίες για την υπόθεση των υποβρυχίων μέχρι αποφυλάκιση εμπόρου ναρκωτικών, δημιουργούν πλήθος ερωτημάτων για το πώς αντιλαμβάνεται η Νέα Δημοκρατία την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Εάν ισχύουν όλα αυτά, τότε είναι πλέον ολοφάνερο πως αυτό που επιθυμεί η Ν.Δ. είναι μια Δικαιοσύνη απαλλαγμένη από τον κοινωνικό έλεγχο, πρόθυμη να εξυπηρετήσει, με το αζημίωτο, τη διαπλοκή.

Οι πολίτες περιμένουν άμεσα, ξεκάθαρες απαντήσεις χωρίς υπεκφυγές.


Λάρισα: Εργατικό ατύχημα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο – 65χρονος υπέστη ηλεκτροπληξία

Λάρισα: Εργατικό ατύχημα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο – 65χρονος υπέστη ηλεκτροπληξία

Ηλεκτρικό ρεύμα χτύπησε έναν άνδρα στα μαγειρεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Το