Newsroom

Newsroom

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ θα υιοθετήσει και μια νεοναζιστική συνιστώσα;

Σφορδή επίθεση σε διπλό ταμπλό... εξαπέλυσε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, όσο αφορά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας documento για τις σχέσεις της ακροδεξιάς εγκληματικής οργάνωσης combat 18 με στελέχη της ΝΔ, αλλά και για τις μίζες της Siemens.

5aa53a761dc5247c438b45c0

Τα όσα αποκαλύπτει το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για τις σχέσεις μελών της ακροδεξιάς εγκληματικής οργάνωσης combat 18 με στελέχη της ΝΔ είναι παραπάνω από συγκλονιστικά, αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Τα όσα αποκαλύπτει το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για τις σχέσεις μελών της ακροδεξιάς εγκληματικής οργάνωσης combat 18 με στελέχη της ΝΔ είναι παραπάνω από συγκλονιστικά. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέλος της εγκληματικής ομάδας είχε στενές σχέσεις με την ΟΝΝΕΔ και προσωπικά με στελέχη της, όπως και με τον γραμματέα της, με τον οποίο μοιράζονταν κοινές ιδεολογικές, ρατσιστικές απόψεις.

Η ΝΔ και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης, που υποστήριζε ότι ακροδεξιά βία δεν υπάρχει στην Ελλάδα, οφείλουν να απαντήσουν: Γνώριζαν για τις σχέσεις των νεοναζιστών εγκληματιών με στελέχη του κόμματός τους; Θα καταδικάσουν με παρρησία την ακροδεξιά βία και τις ναζιστικές επιθέσεις ή θα υιοθετήσουν με τη σιωπή τους και μια νεοναζιστική συνιστώσα;

Αναφορικά με δημοσίευμα «σχετικά με τις μίζες που έδινε η Siemens στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι οφείλονται εξηγήσεις στον «ελληνικό λαό, ο οποίος υπέστη το κόστος από τη συστηματική υπονόμευση του δημοσίου συμφέροντος από τις πρακτικές της διαφθοράς»

«Τα όσα αποκαλύπτει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυριακάτικη Δημοκρατία» σχετικά με τις μίζες που έδινε η εταιρεία Siemens στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, αναδεικνύουν με εξαιρετικά εύγλωττο τρόπο τον τρόπο με τον οποίο διαπλέκονταν τα κόμματα αυτά με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα», τονίζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, η Κουμουνδούρου αναφέρει ότι «το δημοσίευμα επικαλείται την απόφαση του Ειρηνοδικείου του Μονάχου με την οποία καταδικάστηκε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Ελλάδος, Μ. Χριστοφοράκος. Σύμφωνα με αυτό, η γερμανική εταιρεία χρηματοδοτούσε μέσω «μαύρων» ταμείων τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σε ετήσια βάση από το 1990!»

Ακόμα στην ίδια ανακοίνωση με αναφορα στο δημοσίευμα της εφημερίδας, τονίζεται ότι «προκειμένου η χώρα να αγοράσει το σύστημα C4I, η Siemens είχε προχωρήσει σε έξτρα χρηματοδότηση προς τα δύο κόμματα, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, το 2003».

Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «υποθέσεις σαν κι αυτή ή σαν τη Novartis αναδεικνύουν πως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πολιτεύονταν με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων με το… αζημίωτο. Αναμένουμε από τις ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τις απαιτούμενες εξηγήσεις. Το οφείλουν πρωτίστως στον ελληνικό λαό, ο οποίος υπέστη το κόστος από τη συστηματική υπονόμευση του δημοσίου συμφέροντος από τις πρακτικές της διαφθοράς».

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…